Son dönemlerde zorlu bir süreçten geçen Elon Musk, Twitter davasını zorluyor. Musk, gizlice veriler hakkında bilgi sahibi olmak istiyor! İşte detaylar;

Elon Musk 7.7 milyon Tesla hissesini sattı

Yaptığı her şeyle gündem olmayı başaran Elon Musk’tan beklenmeyen bir hamle geldi. Botlar ve spam hesapları sorunu nedeniyle Twitter satın almasından vazgeçen Musk’ın şirketle hukuk savaşında gündem sık sık değişiyor. Son bilgilere göre açılan davada Musk’ın Twitter’dan talep ettiği bazı bilgiler yer alacak.

Elon Musk’ın avukatları gizli bir talepte bulundu

Yargıç Catley St. Jude McCormick, Twitter’a Musk’ın avukatlarını zorlamayı emretmişti. Ancak zorlanan tek taraf Musk olmayacak gibi duryor. Musk’ın avukatları şirketin spam ve bot analiz sürecine aşina olduğunu söyledikleri 22 Twitter çalışanından da belge istediler.

Musk’ın daha fazla bilgi talebi geçen hafta gizlice gönderildi. Bu, mahkeme dosyasına bilgilerin henüz dahil edilmediğini gösteriyor. Bunun yanı sıra davanın başında Twitter’ı kullanıcı sayılarına dayalı ‘düzen’ ile ilgili hiçbir iddia yer almıyordu. Fakat dava ilerleyen süreçlerde yön değiştirebilir gibi duruyor.

Davayı yakından takip eden bir kaynak, Musk’ın avukatlarının bu hafta başka bir gizli talepte bulunduğunu söyledi. Musk şimdi Twitter’ı kullanıcı verileri ve bunların nasıl toplanıp analiz edildiği hakkında daha fazla bilgi vermeye zorlamak istiyor. Ayrıca Musk’ın Twitter’ın aylardır aradığı herhangi bir veri bilgisini vermeyi reddettiğini iddia etti. Yargıcın yeni önergeyi bu hafta karara bağlaması bekleniyor.

Ayrıca hakimin kararına göre Twitter’ın artık platformun eski tüketici genel müdürü Kayvon Beykpour’dan belge toplaması gerekiyor. Beykpour, 2018 yılında Twitter’a katıldı. Musk’ın avukatları, birçok Twitter çalışanına belgeyi hazırlamaları için baskı yaptı. Yargıç McCormik ise şimdilik sadece Beykpour’u kabul etti. Bu da Beykpour’un Musk’ın uzun süredir peşinde olduğu bot analizleri hakkında bilgi ve belgelere sahip olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirilse de henüz hiçbir şeyin netleşmediğinin altını çizmekte fayda var.

Konuyu yakından takip eden kaynaklar, Musk’ın avukatlarının üst düzey yöneticilerden alt düzey çalışanlara kadar bilgi istediğini söylüyor. Bununla birlikte iki haftadır bu konuda tweet atmayan Musk, son zamanlarda agresif duruşuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir