Dogecoin, Elon Musk’ın resmi olarak tüm Twitter hesabını satın almasının ardından dün gece %30’dan fazla yükseldi. Elon Musk’ın en büyük destekçisi olduğu kripto para, haber öncesi 0.12 dolar seviyesindeydi.

Birkaç gündür düşüş eğiliminde olan kripto para piyasası, dün gece Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alındığının resmi duyurusu ile toparlanma sürecine girdi. Rapordan önce 38.700 dolar civarında dolaşan Bitcoin, raporla birlikte tekrar 40.000 doların üzerine çıktı.

Dogecoin neden yükseliyor?

Ancak dün gecenin yükselen yıldızı, şimdi tamamen Elon Musk ile ilişkilendirilen Dogecoin (DOGE) idi. Dogecoin, Elon Musk’tan gelen haberlere kadar kripto para piyasasının yanında düşmeye devam etti ve haberlerden önce 0.12 ile en son dönemin en düşük seviyesine geriledi. Ancak haber paylaşıldıkça büyük bir değer kazandı.

Dogecoin’in fiyatı %30’dan fazla arttı

Elon Musk’ın satın alımını Twitter’da açıklamasının ardından Dogecoin’in değeri 0.12’den 0.1711’e yükseldi. Bu yazı itibariyle, Dogecoin son 24 saatte %33 değer kazandı ve hala 0.1650’de işlem görüyor. Bu büyüme, Elon Musk henüz yeni bir Dogecoin gönderisi yayınlamamasına rağmen gerçekleşti.

Kripto para piyasaları, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyonun açıklanması ve para politikalarının sıkılaştırılmasının ardından keskin bir şekilde düştü. Dünya genelinde enflasyonun yükselmesine neden olan ve para politikasında değişikliklere neden olan en önemli olay elbette Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir