Dünyanın en popüler elektrikli araç üreticisi Tesla’nın piyasa değerinin her geçen gün artması ile beraber Elon Musk’ın serveti bir gün içerisinde milyonlarca dolar şeklinde artış gösterdi. 

Popüler isimlerden Elon Musk, sahip olduğu serveti bir gün içerisinde 36 milyar doların üzerine çıkararak rekor kırmayı başardı. Bu sayede Musk, Jeff Bezos’a yaklaşık olarak 100 milyar dolarlık bir fark artmayı başardı. Aynı zamanda Tesla’nın piyasa değeri de yüzde 13 oranında artış gösterdi. Dünya genelince 145 ülke içerisinde aktif olarak yer alan otomobil kiralama şirketi Hertz, dün yapmış olduğu açıklama ile beraber, 100 bin adet Tesla otomobil alacağının bilgisini verdi. Bloomberg News, bunun şu ana kadarki en büyük elektrikli araç alımı olduğunu dile getirdi. Otomobiller gelecek 14 ay içerisinde Hertz şirketine teslim edilecek. Bu sayede Tesla Model 3 Sedan modelleri Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da kiralamaya hazır olacak. Hertz aynı zamanda şarj altyapısına yatırım yapacağını dile getirdi. 

Hertz CEO’su Mark Fields, gerçekleşecek satın alma ile beraber oldukça önemli bir açıklamada bulundu. Fields, yapmış olduğu açıklama ile elektrikli araçların artık ana akım olduğunu ve artış gösteren küresel talep ve ilgiyi yeni yeni görmeye başladı. 

Elon Musk, tek günlük kazancı ile servetini ikiye katladı

7 13

Business Insider’da yer alan haberlere göre araç kiralama hizmeti veren Hertz’in 100 bin adet Tesla otomobil alımı yapacağını duyurmasının ardından Tesla şirketinin piyasa değeri önemli miktarda artış gösterdi. Şirketin hisse senedi fiyatında yüzde 13 oranında artış gösterdi. Başarılı otomobil üreticisinin piyasa değeri ilk kez 1 trilyon doların da üzerine çıktı. Bu sayede Tesla, tarihte 1 trilyon dolar değerlemeye en hızlı şekilde çıkan ikinci şirket olmayı başardı. İlk sırada ise 17 yolda bu değerlemeye çıkan Facebook yer alıyor. Alphabet ise 21 yılda ulaşmıştı.

Tesla’nın hisse senedinin önemli miktarda artması Musk’ın servetinin önemli miktarda artmasında katkı sağladı. Musk, bu sayede sadece bir gün içerisinde 36 milyar dolar kazanç elde etti. Bu sayede Musk, e-ticaret devi Amazon’ın kurucusu Jeff Bezos’a yaklaşık olarak 100 milyar dolarlık bir fark atmayı başardı. Jeff Bezos’un servetinin 192,6 milyar dolar olduğu dile getirildi. Yaşanan artışın ardından Musk’ın net servetinin 286,6 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor. Ünlü iş adamının sahip olduğu servet, en büyük otomotiv üreticilerinden biri olan Toyota’nın 282 milyar dolarlık piyasa değerinin önüne geçti. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir