Elon Musk’ın Twitter’ın mavi tik doğrulama işaretleri için satış planını ertelediği bildirildi. İşte detaylar.

Twitter’da mavi tikin ücretli olması adına geçtiğimiz hafta yoğun bir mücadele veren Twitter CEO’su Elon Musk, bu planından şimdilik vazgeçmiş görünüyor.

New York Times’da yer alan habere göre bu erteleme mevcut seçimler nedeniyle yaşandı. Twitter’ın ücretli doğrulamasının ABD ara seçimlerinden bir gün sonra yani 9 Kasım’da başlatılması planlanıyor. Güncelleme için geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda 7 Kasım itibariyle özelliğin etkin olacağı belirtilmişti.

Elon Musk mavi tik ücretini eleştirenleri ti’ye aldı

Twitter’da mavi tik depremi

Ücretli doğrulamanın kullanıma sunulmasının gecikmesi, Twitter’ın seçimlere olumsuz etki etmemesi olarak da yorumlandı. Zira mavi tik satın alma özelliği, herkesin mavi tik almasının önünü açacak. Bu durum ise tüm kullanıcıların onaylı profiller gibi görünmesinin ve mesajlarıyla diğer kullanıcıları etkilemesine yol açacak.

Bazı doğrulanmış Twitter kullanıcıları, Twitter’ın mavi tik işaretinin ne kadar kolay kötüye kullanılabileceğini ve insanların ne kadar kolay kandırılabileceğini göstererek Musk’ın doğrulama değişikliklerini protesto etti. Sanatçı Mark Brooks, Harrison Ford’u taklit etmek için geçici olarak hesap adını ve profil resmini değiştirdi, ardından ünlü aktör olduğuna inanan kullanıcıların tweet’lerini paylaştı. Pek çok kullanıcı da adlarını “Elon Musk (parodi)” gibi isimlerle değiştirdi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir