Twitter ve Elon Musk arasındaki dava başlıyor. Sürece hazırlıksız yakalanan Musk, mahkemelerden de tepki aldı. İşte detaylar:

Elon Musk davanın 2023’e kadar beklemesini talep ediyor

Elon Musk’ın Twitter dışı kavgası tüm hızıyla devam ediyor. Uzun bir gelgit sürecinin ardından Musk’ın Twitter satın alımından vazgeçtiğini duyurması çok farklı gerilimlere yol açtı. Twitter’ın davası dünyanın en zengin iş adamının başını belaya sokuyor.

Mahkeme, Elon Musk’ın davayı erteleme talebini reddetti

Twitter ile Elon Musk arasındaki gerginlik mahkeme salonuna taşındı. Platform, Musk’a yasadışı olduğunu düşündüğü için sözleşmesini feshettiği için dava açtı. Ancak görünen o ki Elon Musk bu davaya hiç beklemediği bir anda yakalandı.

Twitter, geçtiğimiz günlerde Delaware Chancery Mahkemesi’nde Elon Musk’a dava açtı. Bu hamlenin ardından Musk, mahkemeden savunma hazırlığı için davayı 2023’e ertelemesini istedi. Ancak bugün yapılan açıklamada mahkeme tedbir talebini reddederek duruşmanın Ekim 2022’de yapılacağını duyuruldu. Elon Musk ve ekibinin bu davaya hazırlanmak için 13 Şubat 2023’e kadar süre talebi reddedildi.

Twitter ise elindeki tüm silahlarını Musk’a karşı kullanacak. Alınan bilgilere göre eli güçlü olan firma Musk’a karşı kullanabileceği her şeyi kapsayan bir dava dosyası hazırladı. Dosya o kadar detaylı ki dava dosyasında Elon Musk’ın platformla ilgili attığı çok sayıda tweet var. Platform Musk’ın önceki gönderileri, şirketin dosyasında kanıt olarak kullanılacak.

Twitter’a göre Musk, anlaşmayı yasadışı bir şekilde iptal etti ve botların ve spam hesaplarının arkasına saklandı. Platforma göre Musk’ın ayrılmasının ana nedeni Tesla’nın kötüleşen mali durumuydu. Bu arada hukuk çevrelerine göre Elon Musk davadan ağır maddi yaralar alabilir. Çünkü ünlü iş adamı satın alma sürecinde anlaşmanın iptali durumunda bile tazminat ödemeyi kabul etmiş hatta bunu tweet olarak da atmıştı. Musk’ın tüm sözleri şimdi karşısında ona delil olarak kullanılıyor. Davanın nasıl sonuçlanacağı henüz belli olmasa da Musk’ın bu davadan tazminat ödemeden ayrılması neredeyse imkansız gibi görünüyor. Bunun için Musk Twitter’ın çok ciddi bir açığını bulmak ve kanıtlamak zorunda.

Peki siz Elon Musk, Twitter davası hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce davayı hangi taraf kazanır?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir