Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşım ile beraber bir süredir desteklediği altcoinlerden Dogecoin’in yine yükselişe geçmesine sebep oldu. Bir süredir pek de yatırımcıların yüzünü güldürmeyen Dogecoin, yapılan açıklamadan kısa bir süre sonra yüzde 30 oranında değer kazanmasıyla gündemde yerini aldı. 

Time dergisi tarafından “Yılın Kişisi” olarak seçilmesinin ardından çeşitli tartışmaların çıkmasına sebep olan dün yanın en popüler kişisi Elon Musk, artık alışılan hareketlere bir yenisini daha ekledi. Uzun bir süredir kripto para dünyası ile ilgili pek çok yorum yapmayan Elon Musk, yapmış olduğu son açıklama ile beraber Dogecoin piyasasına yatırım yapanlarını yüzünü bir kez daha güldürdü. Uzun bir süredir sabit şekilde ilerleme kat eden kripto para birimi, ELon Musk’ın yapmış olduğu son açıklamanın ardından yüzde 30 civarında değer kazandı. 

3 11

Apple’ın iOS 15.2 ile gelecek en önemli özellik

Elon Musk’ın Dogecoin’e olan ilgili herkes tarafından bilinen bir bilgidir. Aynı zamanda Musk’ın Dogecoin balinası olduğuyla ilgili dedikodular da yok değildir. Konuyla ilgili olarak yapılan son açıklamaya göre Tesla ile Dogecoin’i aynı cümle içerisinde kullanan Musk, kurulduğunda herhangi bir amaca hizmet etmeyen kripto para biriminin dakikalar içerisinde yükselmesine sebep oldu. Açıklama  gelmeden önce 0,15 dolar seviyelerinde olan Dogecoin saat 14:50 civarına gelindiğinde 0,21 dolar seviyelerine kadar ulaştı. 

Dogecoin’in açıklama ile yükselişe geçti

Elon Musk tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklama ile beraber, Tesla’nın Dogecoin ile bazı ürünler satacağı ve bu süreç içerisinde nasıl ilerleme kat edeceği de takip edilecektir. Bu açıklama ile beraber Dogecoin’in fırlayışına tanık olduk. 100 binden fazla beğeni almasının yanı sıra on binlerce etkileşim de alan söz konusu Elon Musk paylaşımı, Dogecoin yatırımcıların  heyecanlanmasını sağladı. Musk’ın Twitter’daki paylaşımı şu şekilde;

1 1

Açıkla belirtmek gerekirse kripto para piyasasında son günlerde pek de iç açıcı durumlar yaşanmıyor. Piyanın lideri olarak adlandırılan Bitcoin, son 24 saat içerisinde yüz 2,5 oranında değer kaybıyla karşı karşıya geldi. Bitcoin’i takip eden diğer kripto para birimleri hakkında da pek iç açıcı durumlar yaşanmıyor. Piyanın durumu bu haldeyken, Elon Musk tarafından yapılan paylaşımla yükselişe geçen Dogecoin, en büyük piyasa hacmine sahip olan 10 kripto para birimi arasından yükselişe geçen popüler tek altcoin olma özelliğine sahip oldu. Konuyla ilgili olarak şu an için elde edilen bilgi sadece bu kadar olup yakın zaman içerisinde daha verimli bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. Yakın zamanda Dogecoin hakkında yeni gelişmeler yaşanabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir