Times Dergisi tarafından bir kez daha Elon Musk Yılın İnsanı seçildi.

Dünyanın en ünlü ve tanınmış dergilerinden biri olan TIMES, 1927’den beri her yıl “Yılın Kişisi” ödülünü alıyor. Geçmişte Time dergisi geçtiğimiz yılın adı olarak Elon Musk’ı seçmişti. Dünyanın en ünlü iş adamlarından biri olan Musk, bu kez ünlü İngiliz gazetesi “Financial Times” tarafından bu onura layık görüldü.

Elon Musk Yılın İnsanı onuruna layık görüldü

Amerika Birleşik Devletleri menşeli TIMES dergisi, yaklaşık 100 yıldır yılın en etkili iki ödülü olan “Yılın İnsanı” ve “Yılın Kadınları”nı veriyor”. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, derginin Aralık sayısında 2021’in en etkili kişisi seçildi.

Dünya Elon Musk’ı neden dahi olarak görüyor?

Times dergisinden sonra en ünlü İngiliz günlük gazetesi The Financial Times, Elon Musk’ı yılın kişisi seçti. Financial Times, Elon Musk‘ın 2021’in en etkili kişisi olduğunu ve otomobil endüstrisini tamamen elektrikli bir geleceğe hazırlamadaki rolü olduğunu kaydetti.

İngiliz “Financial Times”, gelecek yıl bir mucize olsa ve Tesla iflas etse bile Musk’ın dünyanın en önemli endüstrilerinden birine geri dönüşü olmayan bir katkı sağladığını ve hükümet, yatırımcılar ve hatta tarihi bir etkisi olduğunu belirtti.

Financial Times, bu ödülü genellikle son yıllarda siyaseti etkileyen liderlere verdi; geçtiğimiz günlerde Almanya Başbakanı Angela Merkel, eski ABD Başkanı Donald Trump ve eski Goldman Sachs Başkanı Lauder Blankfein Yılın Kişisi seçildi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir