Elon Musk Google Bard ve ChatGPT gibi rakiplerinin bulunduğu yapay zeka sistemi olan Grok, ciddi bir yatırım gerektiriyor.

Yapay zeka sistemlerini daha iyi hale getirmek ve işler tutmak için büyük sunucu masrafları gerekiyor. Örneğin yapılan analizlere göre ChatGPT sistemin çalışır durumda olması için OpenAl günlük 700 bin dolar üstünde para harcıyor. Musk tarafından kurulan xAl şirketi geçtiğimiz ay Grok adını verdiği ChatGPT/ Google Bard benzeri bir sohbet botunu sundu. Bu sistem şu an yalnızca ABD’de yaşayan X’in “X Premium+” aboneliğini alan kişilere açık ve sadece ufak çaplı testlere tabi edilmiş halde. Elon Musk’ın söylediği kadarı ile yakında daha fazla kişiye açılması beklenen bu sistemin işler tutulması, xAl’ın rekabetçi olması için Elon Musk bugün 1 milyar dolarlık yatırım toplamak istediği açıklandı. Bir SEC dosyasına göre Musk adı açıklanmayan dört yatırımcıdan şimdiye kadar yaklaşık 135 milyon dolar toplanmış. 1 milyar dolarlık hedefe ulaşabilmesi için halen 865 milyon dolarlık açığı var. Bunu yakın tarihe kadar toplaması bekleniyor.

Elon Musk xAl için yatırım arıyor

Büyük dil modeli yer alıyor

Bilmeyenler için Grok genel olarak kişilerin karşılıklı sohbet edebileceği ve sorularına cevap alabileceği bir üretken yapay zeka sistemi konumunda yer alıyor. Sohbet botu yaptığı açıklamada, “xAl olarak, insanlığa bilgi arayışında yardımcı olacak yapay zeka araçları yaratmak istiyoruz.” açıklamasında bulunan xAl, sistemin Grok-1 adı verilen motor üzerine kurulduğunu ve en temelde dört aydır geliştirilen büyük dil modelinin yer aldığını belirtiyor.

“Sistem, soruların yanıtlarını mizahi olarak vermek için tasarlanmıştır ve asi bir çizgiye sahiptir. Bu sebeple mizahtan nefret ediyorsanız kullanmayın!” açıklamasını yapan xAl şirketi Grok’un,”Diğer yapay zeka sistemlerinin çoğu tarafından reddedilen tartışmalı sorulara cevap vereceğini”de belirtiyor.

Elon Musk, Yapay zekanın X’teki verilere/bilgilere gerçek zamanlı olarak erişim sağlayabildiğini ve bu sayede rakiplerinin bir adım öne geçme ihtimalini göz önünde bulundurmaları gerektiğini söylüyor. Bu konuda xAl’ın kendisi ise “Grok’un benzersiz avantajı, X platformu aracılığı ile dünya hakkında gerçek zamanlı bilgiye sahip olmasıdır” açıklamasında bulunuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir