Elon Musk, X yani eski adıyla Twitter üzerinde yapılmış olan paylaşımlarda haberlerin başlıklarını kaldırmaya hazırlanıyor. Bu getirilecek olan yeni özelliğin sayesinde bir gönderinin aldatıcı başlık oranını azaltılmasını sağlamak ve kullanıcının bakmış olduğu zaman akışına daha fazla haber içeriklerinin sığmasını sağlamak amacı ile yapılacağını belirtiyor.

Haber başlıkları artık kaldırılıyor

Fortune’dan edinilmiş bilgilere göre, Elon Musk yakın zaman içerisinde X’te paylaşımı yapılan haberlerden başlıkları kaldıracak. X (Twitter), kullanıcıları için bir yandan da bilgi kaynağı olarak kullanımı sağlanıyor ve platform içerisinde birçok haber kişiler ve kuruluşlarda yer alıyor.

Twitter CEO'su "X" değişimi hakkında açıklama yaptı

Url önizlemesine izin veriliyor

Bu güncelleme ile birlikte X’te bir bağlantı paylaştığınızda, yalnızca bir görsel ve bir URL önizlemesinin görüneceği belirtiliyor. Bununla birlikte, kullanıcılar linke tıkladıklarında, web sitesine yönlendirilecektir.

Anasayfada kapladığı alan azaltılacak

Elon Musk’tan çıkmış olan bu fikir ile bir gönderinin kullanıcının bakmış olduğu sayfada kaplamış olduğu dikey alanın azaltılmasını sağlamak için yapılacak olduğunu ekledi. Bu şekilde kullanıcılar ekranlarında görmüş oldukları gönderileri ana sayfa akışına daha fazla gönderi sığmasını sağlayabilecek. Bunlara ek olarak Elon Musk, bu gelen özellikle beraber kullanıcıların tıklama tuzaklarını azaltmaya da  hedeflediğine inanılıyor. Elon Musk kısa süre önce X üzerinden atmış olduğu tweet’te,

“Daha fazla yazma özgürlüğü ve daha yüksek gelir isteyen bir gazeteciyseniz, doğrudan bu platformda yayın yapın” diye yazdı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir