Elon Musk’un yakın zamanlı gönderisine göre, eski adıyla Twitter olarak bilinen X, “büyük bir güncelleme” yayınlamaya hazırlanıyor. Musk, uygulamanın sizin için , takip ettiğiniz kişilerin öne çıkanlarının yanında geniş ağdaki gönderileri öne çıkarırken, yeni algoritmanın küçük hesaplardan gelen gönderileri ortaya çıkaracağını açıkladı.

Gönderilerin ve hesapların, kullanıcıların “arkadaşları ve takip edenleri” ağı dışındakileri de kapsayacağını belirtti. Bu da değişikliğin, kullanıcıları ilginç bulabilecekleri fakat henüz keşfetmedikleri yeni hesaplarla tanıştırmaya çalışacağı anlamına geliyor. Bu aynı zamanda daha küçük yaratıcılara daha geniş bir kitle tarafından keşfedilme fırsatı tanıyacak ve bu Musk’ın X’i bir yaratıcı platformuna dönüştürme planına uyuyor.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca X, ücretli aboneler için karakter sınırını 25.000’e çıkaran bir gönderi desteği, iki saatlik video yükleme yeteneği ve daha önemlisi bir reklam geliri açılması-paylaşılması gibi özellikler ile içerik oluşturucuları hedef gösterdi. X CEO’su Linda Yaccarino’nun geçen ay yaptığı konuşmaya göre, şu anda yaratıcılara 20 milyon dolar ödeyen bir paylaşım programı olduğu yönünde.

X' e yeni özellikler geliyor

X’ e yeni özellikler geliyor

Büyük içerik ve fikir oluşturucuların X’te hayranların özel içerik için ödeme yapabilecekleri reklam geliri paylaşımı ve aboneliklerin bir kombinasyonu yolu ile para kazanmaları ve ayrıca hedef kitlelerini oluşturmalarını sağlamaktır. Yakın zaman içerisinde X’e görüntülü ve sesli arama özelliklerinin eklenmesi ve ayrıca abonelerden mesaj isteklerini alma desteği eklenmesi dahil olmak üzere diğer özellikler ile birebir hayranlar arası bağlantı göz önüne alınarak tasarlandı.

Fakat bugüne kadar yaratıcıların X’i benimseyip benimsemediği belirsiz. X’te küçük kitleler oluşturan bazı kişiler bulunsa da çoğu zaman para kazanmak isteyen içerik oluşturucular, takipçilerine ve daha geniş bir kitleye ulaşmak için TikTok, Instagram ve YouTube gibi daha büyük platformlara yöneliyor. Ancak bir X algoritması değişikliği, eğer başarılı olursa daha küçük içerik oluşturuculara X üzerinde daha fazla erişim sağlayabilir ve bu da X’in kullanımını ve keşfedilebilirliği artırabilir. Musk’un X’i devralmasından bu yana iddia edilen çekiş gücünün azaldığı ve Post, Bluesky ve Spill diğerleri de dahil olmak üzere yeni startup rakiplerinin yükselişi göz önünde bulundurulduğunda, bunun işe yarayıp yaramayacağı başka bir konu.

Elon Musk’ın 10 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamaya göre öneri algoritmasının yayınlanacağı ve ayrıca algoritmanın sürekli olarak güncellendiği için açık kaynak haline getirileceği yönünde.

X

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir