Elon Musk X için yapılmış olan App Store’da ki kesintilerin azaltılması amacı ile Apple CEO’su olan Tim Cook ile görüşme yapmayı planlıyor. Musk, eski adı Twitter olan mikro blog servisi üzerindeki içerik yapımcılarının gelirlerini artırmayı hedeflediğini ifade etti.

Ayrıca, Apple’ın App Store’daki uygulama içi satın alımlardan aldığı pay için “App Store vergisi” ifadesini kullanmıştı. Musk, içerik oluşturucuların gelirlerini artırmak için daha geniş bir çaba kapsamında, ödeme yapan abonelerden daha fazla ödeme almalarına yardımcı olma talebini dile getiriyor. Bu, içerik yapımcılarının daha adil ve destekleyici bir platformda çalışmalarını sağlamayı amaçlayan bir adım olarak öne çıkıyor. Elon Musk’ın yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Daha önce X’in (ilk) 12 ay boyunca hiçbir şekilde komisyon almayacağını ardından da yüzde 10’luk bir kesinti yapacağını açıklamıştık. Bunu X’in ödeme 100 bin doları geçene kadar komisyon almaması ve 100 bin doların geçilmesi durumunda yüzde 10’unu alması şeklinde değiştiriyoruz.Apple ise yüzde 30 alıyor. Ancak Tim Cook ile konuşacağım ve içerik oluşturucularının aldıklarını en üst düzeye çıkarmak için bunun X’in elinde kalanının yüzde 30’u olacak şekilde ayarlanıp ayarlanamayacağına bakacağım.”

Elon Musk’ın teklifi olumlu karşılanmayacak gibi görünüyor

Elon Musk’ın isteğinin pek olumlu karşılanacağı görünmüyor. Çünkü Tim Cook, App Store’un hali hazırda bulunan ücretleri ve bağlı politikaları hakkında geliştiricilerin eleştirilerinden kaçınmaya çalışıyor. Elon Musk ve X için böyle bir tavizin verilecek olması düşünceler arasında yer almıyor. Apple’dan şimdilik bu konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi.Şirket normalde müsade etmediği App Store’da tek harfli uygulama isimlerine bile Twitter’ın adının X olmasına izin vermişti.

Elon Musk daha öncede, Apple’ın App Store politikalarına eleştiride bulunmuştu. Apple’ın gerçekleştirmiş olduğu yüzde 30’luk komisyonundan daha önce de şikayetçi olduğunu belirten Elon Musk, bu sebeple Twitter Blue’nun çıkışını sonraki bir tarihe  ertelemişti. Bunun üzerine Musk, Apple’ın Twitter’ı App Store’dan çıkarma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını söylemişti.Fakat Tim Cook ile görüşme yapıldıktan sonra sorunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış doluğunu açıklamıştı.Elon Musk X için düşünmüş olduğu gelirlerini artırma hedefini Apple’ın almış olduğu payını aşağıya çekmesiyle ciddi ölçüde artırım sağlayabilir. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir