Elon Musk, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)  40 milyon dolar için karşı karşıya geldi.

Tesla hissedarları arasında dağıtılacak para için Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile karşı karşıya. Daha önce Musk’ı Tesla hissedarlarını aldatmakla suçlayan komisyon, Tesla ve Musk’a toplam 40 milyon dolar ceza kesildi.

Bu yaptırımın ardından Elon Musk ve SEC, bu yaptırımı Tesla hissedarları arasında dağıtmayı kabul etti. Ancak Musk, 2018 anlaşması kapsamında Tesla’nın hissedarlarına henüz ödeme yapılmadığını açıkladı. Aslında Elon Musk ve avukatları, SEC’in şirketi ve Musk’ı asılsız iddialarla sürekli olarak taciz ettiğini savundu.

Elon Musk’ın avukatları, güvenlik ücreti SEC Musk için 40 milyon dolar tahsil etti 2018’de Tesla hissedarlarını mest eden bir Twitter gönderisi yayınladı. Sonuç olarak Tesla, hisseleri için hisse başına 420 dolar sağlayacak bir fon bulduğunu duyurdu. Açıklamanın ardından SEC, Tesla ve Elon Musk’ı gözetim altına aldı. Ancak bu anlaşmanın gerçekleşmemesi üzerine Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu soruşturma başlattı.

Elon Musk görevden ayrılmak zorunda kaldı

Elon Musk, bu soruşturmanın ardından Tesla CEO’su olarak görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Ayrıca herhangi bir finansal pozisyona girmeden önce profesyonel tavsiye almayı da kabul etti. Ancak Elon Musk ve Tesla o kadar ucuz değil. Sonuç olarak, SEC şirkete ve Musk’a hissedarlara temettü ödemesi için 40 milyon dolar para cezası verdi.

Elon Musk Dogecoin için yine iş başında

Elon Musk ile SEC arasındaki anlaşmaya göre kurum, Tesla hissedarlarına hisse sayılarına göre bu önemli cezayı dağıtacak. Elon ve Musk ve avukatları, SEC’in bu sözü yerine getirmek yerine şirkete defalarca dava açtığını açıkladı. Taciz olarak değerlendirilen Elon Musk, SEC hissedarlarına 40 milyon dolar para cezası ödediğinde baskı yapmaya başladı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ise yaptığı son açıklamada Musk’ın iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Sonuç olarak Komite, Elon Musk’a yapılan başvuruların bu konuyla doğrudan ilgili olmadığına inanmaktadır. SEC’in Tesla hissedarları için bu dağıtımların yakında başlayacağına dair iyi haberleri var. Şirket yaptığı açıklamada, özellikle Tesla hissedarlarına yapılan ödemelerin zor olduğunu ekledi. Sonuç olarak, 2018’den bu yana Komisyon, hisse başına önemli miktarda 40 milyon dolar dağıtmaya çalışıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir