Twitter’ın en çok takipçiye sahip olan kişilerden Elon Musk, bugün gerçekten de sürpriz bir adım attı ve şirketi satın almak adına bir teklifte bulundu. Elon Musk, bilmeyenler için kısa bir süre önce Twitter’dan yüzde 9,2 oranında hisse alımı yaptı ve bununla beraber şirketin en büyük hissedarlarından biri oldu. 

Twitter’da 81 milyondan fazla takipçi sayısına sahip olan Musk, bugün şirketi komple satın almak adına bir teklifte bulundu. Musk konuda şunları aktardı: “En iyi ve son teklifim. Kabul edilmezse hissedar olarak konumumu yeniden gözden geçirmem gerekecek. Twitter’ın olağanüstü bir potansiyeli var ve bu kilidi açacağım.” Musk’ın kağıt üzerindeki kişisel serveti 260 milyar dolardan daha fazladır. Twitter’ın güncel marker değerlenmesi 37 milyar seviyesinde bulunuyor. 

2 5

Musk’ın Twitter’ı almak için verdiği teklif ise söylendiği üzere 43 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Twitter’ın hisseleri şu an için bu teklif sebebiyle ciddi bir şekilde yükseliyor. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre ise Elon Musk’ın önce dahil olacağı deyip daha sonrasında ise katılım göstermekten vazgeçtiği Twitter Yönetim Kurulu, şu an gelen bu teklifi dikkatli bir şekilde değerlendiriyor. Elon Musk geçtiğimiz günler içerisinde Twitter üzerinde dava edilmişti. Bu dava açılmış çünkü Musk, Twitter hisselerini borsadan toplarken ABD Sermaye Piyasası Kurumu’na (SEC) gerektiği zaman içerisinde bildirim yapmadı ve böylelikle de tam olarak 156 milyon dolar kadar bir haksız kazanç elde etti. İşte bu sebeple ve diğer zararlar üzerinden bazı Twitter hissedarları Musk’a karşı bir yasal adım atmaya başladı. Bunun nasıl sonuçlanacağı ise henüz bilinmiyor. 

Rus kullanıcılar Netflix’e dava açtı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir