Twitter’ın en çok takipçi sayısına sahip olan kişilerinden Elon Musk, bugün sürpriz bir haber ile gündemde yerini aldı. Musk, Twitter’dan hisse satın alımı gerçekleştirdi. Tesla ve SpaceX gibi iki dev ismin başındaki isim Elon Musk, sosyal medyanın haber alma merkezlerinden biri olan Twitter’dan yüzde 9,2 oranında “pasif” olarak geçen hisse (Şu an 2,89 milyar dolar değerinde) satın aldı. 

Söz konusu bu gelişmesinin ardından Twitter, hisseleri açılış öncesi işlemlerde yüzde 28 yüksek sağladı. Twitter platformunda şu an için 80 milyondan fazla takipçisi bulunan Musk, platformu sürekli olarak aktif bir şekilde kullanıyor ve artık en büyük hissedarlardan biri konumunda yer alıyor. Hatta öyle ki elde edilen bilgilere göre Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in şirkette yüzde 2,5’lik hissesi yer alıyor. Bilindiği üzere Dorsey geçtiğimiz aylar içerisinde görevi bırakmış ve yerine şirketin önemli isimlerinden Parag Agrawal geçmişti. Elon Musk, Twitter tarafından en son bir anket ile oldukça dikkat çekti. Musk, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasi için esastır. Twitter’ın bu ilkeye sıkı sıkıya bağlı olduğuna inanıyor musunuz?” demiş ve bir anket başlatmıştı. Bu anketin cevabı ise yüzde 70 oy ile “hayır” olmuştu.

Samsung akıllı cep telefonlar Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamalar ile pek çok kez yasal sorun yaşayan Musk, yeni dönem içerisinde platformun en aktiflerinden olmayı devam ettirecek gibi gözüküyor.

Lightning girişli Android telefon gelebilir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir