Geçtiğimiz aylar içerisinde iPhone X’e USB-C ekleyen ve bunu satışa sunan mühendis ve YouTuber Ken Pillonel, yeni projesi ile bir Samsung telefonuna Lightning girişine de sahip olması bekleniyor. 

iPhone akıllı cihazların en sevilmeyen özelliği olan Lightning girişi, özellikle USB-C’nin popülerliğinin artması ile oldukça eleştiri görmeye başladı. Apple, iPad’lere USB-C girişi getirse de, ısrarlı bir şekilde USB-C destekleyen bir iPhone üretmedi. Geçtiğimiz aylar içerisinde, bu problemi çözemeye karar veren mühendis ve YouTuber Ken Pillonel, iPhone X’e şarj ve veri destekleyen bir USB-C portu tasarlanmıştı. Daha sonrasında ise açık artırma ile bu cihazı $86,000’a satan Ken, şimdi ise yeni bir projeyi tamamladı.

Lightning girişli Samsung Galaxy A51

14 1

Başarılı mühendis Ken Pillonel, iPhone projelerinin ardından Lightning girişini bir Android telefonuna eklemeye karar verdi. Ken, aklı olan herhangi birinin bu projeyi denemesi ve yapmasının tek sebebin keyif için olduğu da belirtti. Engadget ile röportajında projenin ciddi anlamda kompleks olduğunu ve kutunun da dışında düşmesi gerektiği belirtti. Aynı zamanda Ken, Lightning kablolarının sadece Apple cihazları ile çalıştığını bu yüzden de kabloyu sanki bir iPhone’a bağlıymış gibi kandırması gerektiği dile getirildi. Ken, yakın zaman içerisinde tüm süreci dile getiren bir YouTube videosu yükleyecek. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir. 

Musixen 20 milyon dolar değerleme üzerinden 2 milyon dolar yatırım aldı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir