Twitter’ı satın alma görüşmelerinin başlamasıyla birlikte ortaya çıkan Twitter Elon Musk gerilimi sürüyor. Ünlü CEO, Twitter’ı “dolandırıcılık” ile suçladı.

Twitter ile satın alma görüşmeleri yapan ancak sonrasında kararından vazgeçtiğini duyuran Elon Musk, bu açıklamaları ile tüm dünyada büyük bir ses getirmişti. Twitter yönetimi ise son çeyrek raporunda yaşadığı zararı Elon Musk’a bağlamış ve gergin ortam çok daha gergin bir hale gelmişti. Elon Musk ile Twitter arasında yaşanan sorun nasıl sona erer ve nasıl karar verilir bilinmez ancak muhtemelen bu süreç içerisinde çok sert açıklamalar arka arkaya gelmeye devam edecek.

Twitter çeyrek raporunda Elon Musk’ı suçladı

Elon Musk’tan Twitter’a: Dolandırıcı

Elon Musk’ın yeni bir açıklama yapmasındaki en önemli sebep, Twitter’ın son çeyrek raporu oldu. Raporda şirket sahte ya da bot hesaplar için toplam kullanıcı tabanının yüzde 5’i işaret etti. Ancak Elon Musk bu açıklamaya katılmıyor. Twitter’ın mevcut raporları ile yanıltıcı ifadelerde bulunduğunu ifade eden Elon Musk, gerçek olmayan hesap oranının yüzde 10’dan fazla olduğunu ifade etti. Elon Musk’ın avukatları tarafından da benzer açıklamalar yapılarak Twitter’ın anlaşma fiyatını şişirmek için böyle bir yolu tercih ettiği ifade edildi.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Botometer sonuçları farklı çıktı

Elon Musk, sistemdeki gerçek olmayan kullanıcı hesaplarının tespit edilebilmesi adına Botometer adılı bir algoritma ile analiz gerçekleştirdi ve beklenenden çok daha yüksek sonuçlara ulaştı. Raporun sonuçları kamuoyuyla paylaşmasa da avukatlar aracılığı ile yapılan açıklamalar sonrasında Twitter tek bir cümle ile duruma yanıt verdi ve “Olgusal olarak yanlış, yasal olarak yetersiz ve ticari olarak alakasız” dedi.  

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir