Twitter için son çeyrek raporu yayınlandı. Raporda, reklamverenler için ‘belirsizlik’ yarattığı gerekçesiyle Elon Musk suçlu gösterildi.

Elon Musk’ın satın alma girişimleri ve yaşanan anlaşmazlıkların ardından Twitter’dan beklenen rapor geldi. 2. çeyreği kapsayan raporda, trafik artışına rağmen gelirlerde yaşanan düşüş dikkat çekti.

Twitter yıllık geliri 1,18 milyara geriledi

Resmi rapora göre sosyal ağın yıllık geliri 1,18 milyar dolara geriledi. Önceki raporlarda 1,19 milyar dolar olarak açıklanan gelirlerde 1 milyar dolarlık ciddi bir düşüş görüldü. Nisan ayında Twitter’ı satın almak için girişimde bulunan ancak geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalar sonrasında geri çekilen Elon Musk, Twitter için belirsiz bir dönemin yaşanmasına neden oldu. Ekim ayında yapılacak mahkemeye kadar da bu sürecin devam etmesi bekleniyor. Raporda Elon Musk ile başlayan sorunların yanı sıra reklam sektöründeki dengesizliklere de değinildi.

Tüm bunlarla birlikte, Twitter’ın reklam satışları genel gelir düşse bile, yüzde 2 arttı. Ancak şirketin reklam satış gelirlerini çok daha hızlı artırması gerekiyor. Twitter, geçen yılın aynı çeyreğinde elde ettiği 66 milyon dolarlık kara karşın 270 milyon dolarlık net zarar bildirdi. Geçen yıl bu zamanlar Twitter’ın geliri yüzde 74 artarken şimdi Twitter ciddi bir düşüş trendinde.

Yaşanan sorunlar nedeniyle işe alımları durduran şirket, Temmuz ayı içerisinde 100 kişiyi de işten çıkarmak zorunda kaldı.  2023 yılında 7.5 milyar dolarlık gelir ve 315 milyon kullanıcıya ulaşma hedefi bulunan Twitter’ın mevcut tablo ile bu hedefine ulaşması gerçekçi görünmüyor.

Raporda neler var?

Şirketin çeyrek raporuna göre öne çıkan veriler şöyle;

  • Günlük kullanıcı sayısı %4 artarak 237,8 milyona ulaştı.
  • Hisse başına 35 cent’lik bir kayıp yaşandı. Beklentiler 9 cent yönündeydi.
  • Rapor sonrasında hisselerde yüzde 2’lik bir gerileme daha yaşandı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir