Sosyal medya sahibi olmak istediği bilinen Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın alma girişiminden bot hesaplar yüzünden vazgeçmişti. Şimdi ise gündeme X.com üzerinden yeni bir sosyal medyanın kurulabileceği gündeme geldi. İşte yaşanan son gelişmeler.

Twitter’ı satın alma girişimi ile dikkat çeken Elon Musk, bu girişimini bot hesaplar nedeniyle geri çekmişti. Ancak satın almadan vazgeçmesinin ardından Twitter ile davalık olan Elon Musk, uzun zamandan beri bu dava nedeniyle gündemde. Ancak yaşanan son gelişmeler oldukça dikkat çekici. Zira yüklü bir Tesla hisse satışı yapan şirket, bu satış sonrasında X.com’a vurgu yaparak sosyal medya kurabileceğinin sinyallerini verdi.

Elon Musk: X.com

7 milyar dolarlık Tesla hissesi satan Elon Musk, bu satışın hemen ardından sosyal medyada bir açıklama yaptı. “Twitter anlaşması gerçekleşmezse kendi sosyal platformunuzu yaratmayı düşündün mü?” şeklinde sorulan soruya yanıt veren Elon Musk’ın soruya yanıtı “X.com” şeklinde oldu.

Elon Musk Tesla AI Günü’nde insansı robot prototipini gösterdi

X.com’un geçmişi

X.com’un Elon Musk için geçmişi 1999 yılına dayanıyor. Elon Musk bu tarihte Harris Fricker, Christopher Payne ve Ed Ho ile çevrimiçi banka projesini hayata geçirmişti. X.com Paypal’dan ayrıldıktan sonra bu alan adını da 2017 yılında geri almıştı. Dönemde Elon Musk “X.com’u geri almama izin verdiğin için teşekkürler PayPal! Şu anda bir planım yok ama benim için büyük bir manevi değeri var.” diyerek X.com’un sahibi olduğunu söyledi.

Musk, X.com alan adında hiç bir şey yapmadı. Web sitesi şu anda beyaz arka plan üzerinde yalnızca X yazısını yayınlıyor. Ancak Mayıs ayında Twitter’ı 44 milyar dolara satın almayı kabul ettiğinde, Twitter’ı da içerisine dahil edeceği X Holdings adında bir şirket kurmuştu. Bu anlamda X.com projesinin başlamasına kısa bir süre kalmış olabilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir