Elon Musk, katıldığı bir konferansta bir soruya yanıt olarak, Trump’a verilen yasağın yanlış olduğunu ve kaldırılacağını söyledi. Ayrıntılar haberimizde:

Bill Gates’ten Elon Musk uyarısı

Uzun zaman önce Twitter’dan yasaklanan Donald Trump’ın Twitter davası zaten bitti. Bu, Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldığı günden itibaren bugün beklenecekti ve Elon Musk, ahlaki olarak yanlış olduğunu söyleyerek eski ABD Başkanı Donald Trump üzerindeki yasağın kaldırılacağını duyurdu.

Son olarak Musk’ın her fırsatta ifade özgürlüğünü yaşaması umulmaktadır. Bu yasak kaldırılacaktır. katıldığı otomobillerle ilgili toplantıda sorulan sorulara yorum yapmak için. Musk, Trump’ın yasağının çeşitli kişilere uygulandığını söyledi. ve ahlaksız bir suç olarak kabul edilir

Trump, geçtiğimiz günlerde Musk’ın satın alma sonrasında Twitter’a dönüp dönmeyeceği konusunda yasağın kalktığı bir senaryoda bile Twitter’a asla dönmeyeceğini ve kurduğu medya platformunu sosyalleştirmeye devam edeceğini söyledi.

Trump’ın sosyal medya platformu Truth büyümeye devam ediyor

6 Ocak 2021’de Kongre’ye katıldığı gerekçesiyle sosyal medya hesapları kapatılan Trump’ın kurduğu “Truth” adlı sosyal medya platformu günden güne büyümeye devam ediyor. Hatırlarsanız eski ABD başkanı seçim sonrası “baskına teşvik ettiği” gerekçesiyle tüm sosyal medya platformlarından yasaklanmıştı.

Musk’ın Twitter’ı satın alması resmi süreç bağlamında henüz tamamlanmadığı için bu kararın ne zaman yürürlüğe gireceği ve Trump’ın gerçekten Twitter’a dönüp dönmeyeceği belli değil ancak Musk’ı bu karardan dolayı eleştirenlerin sayısı oldukça fazla. Fakat öte yandan Musk’ın Twitter’ı satın aldığı günden beri ifade özgürlüğü konusundaki açıklamalarını düşünürsek asıl bunu yapmasa kendiyle çelişirdi diyebileceğimiz bir senaryo da orta ya çıkıyor.

Bu durumda kim haklı, kim haksız karar vermek güç olsa da ilerleyen günlerde platformda köklü değişiklikler göreceğimiz kesin. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

iOS Twitter indirmek için
Android Twitter indirmek için

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir