Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması hakkında konuştu. Gates’e göre Musk, Twitter’ı yok edebilir.

Bill Gates dünyayı yeni bir pandemiye karşı uyardı

Son zamanların en çok konuşulan isimlerinden biri olan Elon Musk, Twitter’ı satın almasıyla daha popüler hale geldi. Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla ilgili alışılmadık bir açıklama yaptı.

Bill Gates’e göre Msusk Twitter’ı mahfedebilir

Bill Gates, The Wall Street Journal tarafından düzenlenen bir etkinlikte Elon Musk hakkındaki şüphelerini anlatıyor. Amerikalı iş adamına göre Musk, Twitter’a zarar verebilir. İşte daha fazla ayrıntı. Çarşamba günü Wall Street Journal CEO Zirvesi’nde Gates, Musk’ın Twitter versiyonunda platformu nasıl geçeceği belirsiz olduğu için yanlış bilgilerin yayılmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Microsoft’un kurucu ortağı, Musk’ın diğer şirketlerdeki sicilinin etkileyici olduğunu kabul ediyor. Ayrıca Tesla ve SpaceX’in başında geçirdiği zamanı “inanılmaz” olarak nitelendirdi. Gates ayrıca Musk’ın bu şirketlerde harika bir mühendis ekibini bir araya getirerek iyi bir iş çıkardığını söyledi.

Tüm bunlara rağmen Musk’ı dünyanın en zengin adamı olarak bırakan Gates, Musk’ın Twitter’daki amacını ve ifade özgürlüğünü teşvik etme çabalarını sorguladığını söyledi. Gates’e göre Musk’ın ne yapacağı belli değil ve sicilinde sosyal medya tecrübesi yok. Bu nedenle, işadamı durumun daha da kötüleşeceğine inanıyor.

Musk hakkında söylenecek olumlu şeylerden başka bir şeyim yok. Twitter’ı daha da kötüleştirirse bunu açıkça söylerim.

Yaklaşık 44 milyar dolara Twitter’ı satın alan Elon Musk ise daha önce yaptığı açıklamalarda amacının platformu her zamankinden daha iyi hale getirmek olduğunu söylemiş ve Twitter’ı da ifade özgürlüğü ilkelerine göre yöneteceğini açıklamıştı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Musk’ın Twitter’ı satın alması platformu nasıl etkileyecek?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir