Devam eden liman kısıtlamaları ve artan nakliye maliyetleri ortasında, Tesla CEO’su Elon Musk Cuma günü, CNBC tarafından elde edilen şirket çapında bir e-postada çalışanları, siparişleri son dakikada aceleyle göndermek yerine elektrikli araçların maliyetini düşürmenin yollarını aramaya başladı.

Tesla bu sene, ABD’deki müşterilerine vaatettiği teslimat tarihine uymak için büyük bir mücadele verdi. Ancak tüm bu çabalara rağmen müşteriler teslimatta ciddi gecikmeler yaşadı. Bu da onları kiralama ve araç çağırma uygulamaları için ceplerinden ödeme yapmalarına ve geciken son tarihler nedeniyle krediler için yeniden başvurma ihtiyacı duymalarına neden oldu. Ancak teslimat konusunda sıkıntı yaşayan tek şirket Tesla değil.

Geçtiğimiz haftalarda halka arzıyla dikkatleri üzerine çeken Tesla’nın yeni rakibi Rivian Automotive’de spor arazi aracı olan R1S modellerini satın alan müşterileri için teslimat gecikmelerini bildirmişti. Ancak Tesla’nın teslimat tarihlerinde yaşanan gecikme şirketi günden güne zarar sokuyor. Şirketin 2020’de toplam teslimatı 500.000 civarındaydı. 2021 çeyrek raporlarında ise bu sayı Tesla, 627.350 araç teslimatına ulaştı. Bu senenin başından beri şirket henüz 2021 için araç teslimatları için net bir hedef belirtmedi. Pandemiyle birlikte tedarik sıkıntısı da yaşayan şirketin 2022’nin sonlarına doğru daha hızlı üretime geçebileceği için bu sorunun da ortadan kalkması bekleniyor.

Dünya Elon Musk’ı neden dahi olarak görüyor?

JL Warren Capital CEO’su ve Araştırma Başkanı Junheng Li, geçtiğimiz hafta yapmış olduğu açıklamada yatırımcılara Tesla’nın satışlarının en azından bu çeyrekte Çin’de artmaya devam etmesini beklediğini bildirdi.

Canalys tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, geçtiğimiz sene Çin’de yaklaşık 1,3 milyon elektrikli araç satıldı. Tesla’nın açıklamalarına göre ise bu sayı Çin’de 1,9 milyon EV satışına ulaşacak. İşte Elon Musk’ın Cuma günü tüm Tesla çalışanlarına gönderdiği e-postanın tamamı;

Gönderen: Elon Musk

Herkese

Konu: 4. çeyrek teslimatları ile maliyet verimliliği karşılaştırması

Tarih: 26 Kasım 2021 [zaman damgası düzeltildi]

Birkaç hafta önce verdiğim e-postaya göre, bu çeyrekte odak noktamız, arabaların 4. çeyreğe ulaşması için hızlandırılmış ücretlere, fazla mesailere ve geçici müteahhitlere yoğun bir şekilde harcamak yerine teslimat maliyetlerini en aza indirmek olmalıdır. Tarihsel olarak olan şey, teslimatları en üst düzeye çıkarmak için çeyreğin sonunda deli gibi koşmamız, ancak sonraki çeyreğin ilk birkaç haftasında teslimatların büyük ölçüde düşmesidir. Aslında, altı aylık bir süreye bakıldığında, fazladan araba teslim etmemiş olacağız, ancak her çeyreğin son iki haftasında teslimatları hızlandırmak için çok para harcamış ve kendimizi tüketmiş olacağız. Ne Avrupa’da ne de Teksas’ta henüz yüksek hacimli üretimimiz olmadığı için Aralık ayının son birkaç haftasında hala oldukça büyük bir teslimat dalgası olacak, bu da Çin’den Avrupa’ya teknelerde ve kamyonlarda çok sayıda araba anlamına geliyor [ ve/veya] Kaliforniya’dan Doğu Sahili’ne demiryolu çeyreğin sonlarında ulaşıyor, ancak yine de bu, daha istikrarlı ve daha verimli bir teslimat hızı lehine dalganın boyutunu azaltmaya başlamak için doğru zaman. Doğru ilke, sanki halka açık değilmişiz ve “çeyrek sonu” kavramı yokmuş gibi en verimli eylemi yapmaktır. Teşekkürler,elon

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir