Tesla CEO’su Elon Musk tarafından yapılan yeni anlaşma sonrasında Elon Musk servetini daha da arttırdı. Anlaşma sonrasında Elon Musk ile Jeff Bezos arasındaki fark arttı.

Dünyanın en zengin insanı olma konusunda Elon Musk ile Jeff Bezos arasında uzun zamandan beri ciddi bir rekabet yaşanıyor. Ancak Elon Musk bu alanda farkı giderek açmaya devam ediyor. Blommberg’te yer alan son gelişmeye göre Elon Musk tarafından SpaceX aracılığı ile yapılan yeni anlaşma ile birlikte şirketin değerini 100 milyar doların üzerine çıkardı. Artan bu değer ile birlikte Elon Musk, en yakın rakibi Jeff Bezos’un servetine göre aradaki farkı açmayı başardı.

223 milyar dolara ulaştı

Anlaşma sonrasında servetini 10.6 milyar dolar arttırmayı başaran Elon Musk, böylece 223 milyar dolarlık bir servete sahip oldu. Jeff Bezos ise 191.6’da kalırken iki isim arasındaki servet farkına 10.6 milyar dolar daha eklenmiş oldu.

Jeff Bezos için sindirmesi zor bir durum

Elon Musk ve Jeff Bezos, birbirlerinden hoşlanmadıkların her fırsatta dile getiriyor. Üstelik Blue Origin ile SpaceX çalışmalarında dahi ön plana çıkabilmek adına açık bir şekilde rekabet etmekten kaçınmıyorlar. Ancak yaşanan son güncelleme sonrasında Jeff Bezos için şartlar çok daha zor hale geldi. Forbes’in milyarderler listesinde Elon Musk, Bezos’u geçerken bu güncelleme sonrasında özel bir mesaj dahi yayınlamış,  “Jeffrey B.’ye gümüş madalya ile birlikte dev bir ‘2’ rakamı heykeli gönderiyorum.” demişti. Tesla ile yakalanan başarı sonrasında Tesla hisselerinin de yükselmesi, iki zengin arasındaki farkın daha da artmasına neden oldu.

Elon Musk servetini yükseltmeye devam ediyor

Musk, servetinin yaklaşık dörtte üçünü, e-ticaret sitesi PayPal’ı eBay’a 1,5 milyar dolara satarak elde etti. Bu satışın ardından 2003 yılında kurduğu Tesla ise şu anda Elon Musk’ın kazançlarının büyük bir kısmını karşılıyor. SpaceX ise son dönemlerde artan faaliyetleri ile birlikte servetin artmasında önemli bir destek sağladı. Bloomberg endeksine göre en zengin 500 kişi bu yıl şimdiye kadar 742 milyar dolar ekledi. Artan kriz ve küresel sıkıntılara rağmen zenginlerin servetlerini arttırmaya devam etmesi ise tüm dünyada dikkat çekiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir