Yayın devi Netflix, iş yeri kültürü çüncellemesi ile geçtiğimiz gün çalışanları hakkında açıklama yapmıştı. Elon Musk Netflix’ı bu konu hakkında övdü.

Netflix Türkiye’nin abone sayısı açıklandı

Netflix, çalışanlara yakın zamanda gönderdiği bir e-postada Netflix’in aynı fikirde olmadıkları veya tehlikeli olduğunu düşündükleri içerikler üzerinde çalışamayan çalışanlar için iyi bir yer olmadığını söyledi.

Bu açıklama üzerine Elon Musk, yeni kuralları açıklayan bir tweet’e yanıt verdi. Musk, hissesi ile adından söz ettirerek Netflix’in yeni girişimini övdü.

iOS Netflix indirmek için
Android Netflix indirmek için

Elon Musk, Netflix personelleri hakkındaki hamlesini destekliyor

Netflix, 2017’den bu yana ilk kez işyeri kültürü kurallarını güncelledi. Ayrıca “Sanatsal Anlatım” adlı kurallara yeni bir bölüm ekledi. Güncellenen kültür notu, herkesin tüm hizmet değişikliklerini beğenmeyeceğini veya kabul etmeyeceğini gösterir. Ek olarak çalışanlar için şu açıklama paylaşıldı:

Çalışanlar olarak, bazı başlıkları kendi kişisel değerlerimizi aykırı bulsak bile Netflix’in çeşitli hikayeler sunduğu ilkesini destekliyoruz. Rolünüze bağlı olarak, zararlı olduğu düşündüğünüz başlıklar üzerinde çalışmanız gerekebilir. İçerik genişliğimizi desteklemekte zorlanıyorsanız, Netflix sizin için en iyi yer olmayabilir.

Elon Musk’tan onay

Şirket, benzeri görülmemiş müşteri kayıplarının ardından politikasını değiştirdi. Bu değişimin ardında artan rekabet ortamı, enflasyon, şifre paylaşımı ve Rusya’nın işgali gibi nedenler yer alıyor. Eleştirisinin ardından yeni açıklama üzerine Musk, Netflix’in bu adımını desteklediğini, “İyi bir hamle” onayıyla gösterdi.

Birkaç hafta öncesinde ise Elon Musk, Netflix’in abone kaybetmesine yönelik sert yorumlarda bulunmuştu. Twitter’dan “Uyanmış zihin virüsü Netflix’i izlenemez hale getiriyor” paylaşımıyla dikkat çeken Musk’ın sözleri çeşitli yerlere çekilmiş en sonunda ise Netflix’in politik doğrucu içeriklerden şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı.

Ekim ayında da Netflix, transfobik açıklamalarda bulunduğu için Dace Chappelle komedi özelini gösterdiği için bazı çalışanlar tarafından eleştirilere maruz kalmış ancak buna rağmen özel yayın hizmetinden de çekilmememişti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir