Tanınmış bir iş adamı olan SapceX’in CEO’su Elon Musk, Twitter gönderisi aracılığıyla mürettebatın Mars’a uçuş tarihini paylaştı.

Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlık ve uzay arasındaki mesafe giderek azalmaktadır. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ve dev uzay projesi, görevleriyle bilinmeyeni açıklıyor. Bu kurumların hâlâ gerçekleştirilmemiş büyük hedefleri var. Bunlara Mars’a insanlı bir uçuş dahildir.

Elon Musk’a göre 2029’da Mars’a insanlı bir uçuş yapılacak

Elon Musk’ın CEO’luğunu üstlendiği ve kurucusu olduğu olduğu SpaceX, günümüzde NASA ile pek çok ortak projeyi yürütüyor.  Bunlar arasında Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) fırlatılan Falcon 9 roketi en büyük ve en önemli örnektir. Attığı tweetle gündemde olmayan dünyanın en zengin adamı Musk, Mars gezinize Twitter’dan yanıt verdi.

SpaceX neden uzaya dondurma ve avokado gönderdi?

NASA’nın uzay için büyük hedefleri olduğunu herkes biliyor. Uzay turizmi, uzay madenciliği, Ay ve Mars’a insanlı uçuşlar bunlardan sadece birkaçı. Vakıf, uzay şirketleriyle ortaklıklar kurarak bu hedeflere bir adım daha yaklaşmak istiyor. SpaceX CEO’su Elon Musk, Mars’a insanlı bir uçuşla ilgili bir soruya “2029” yanıtını verdi.

Henüz bunun gibi bir hedefi hiçbir kurum veya firma belirlememişti. Ancak uzun süredir bildiğimiz gibi NASA’nın Artemis Projesi kapsamında insanlı bir Ay hedefi var. Ama teknolojik olanaklara baktığımızda bu planın gerçekleşmesi bile en iyi ihtimalle 2028 senesinde mümkün. Mars hedefinin de yakında gerçekleşmesi pek olası değildi. Ancak Musk’ın bu açıklaması insanların kafasında soru işareti bıraktı. Musk, geçen ay yaptığı bir röportajda 10 yıl sonra Mars’a uçmayı hedeflediğini açıklamıştı.

Geçen haftaki etkinlikte Elon Musk, Starship’ten bahsederken şimdiye kadar ki en güçlü roket ifadelerini kullandı. Musk, insanlı uçuşta çok güvenilir olduğunu mutlak bir güvenle söyledi. Henüz açıklanmayan bir hedef olduğu yönündeki bu konuşmalar oldukça dikkat çekti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir