SpaceX neden uzaya dondurma ve avokado gönderdi? - Haberler - indir.com

SpaceX neden uzaya dondurma ve avokado gönderdi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-31 09:55:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun mürettebatı için gerekli tedarik , artık daha fazla uğraştığı vakalara aşina olduğumuz SpaceX tarafından gönderiliyor . Halihazırda 11 kişilik mürettebatı bulunan istasyon için, çoğunluğu gıdadan oluşan bir sevkiyat yolda. Gönderilen erzaklardaki yiyecekler, biz dünya insanlarının tuhaf bulacağı türdendir. 

Elon Musk, kripto parayı gökyüzüne çıkarmakta kararlı. Son bilgilere göre SpaceX gökyüzüne devasa bir reklam panosu yerleştireceği gündeme gelmişti ki çok geçmeden şirketin uzaya avokado göndereceği haberleri teknoloji dünyasında yankı uyandırdı. Peki şirketin bu hamlesinin arkasında ne yatıyor?

SpaceX ve Google'dan uydu hizmetleri için ortak çalışma geliyorSpaceX ve Google'dan uydu hizmetleri için ortak çalışma geliyor

SpaceX, Gökyüzüne Reklam Panosu Yerleştirecek!

Avokado, limon ve dondurmanın Uluslararası Uzay İstasyonu'na teslimatı

Elon Musk liderliğindeki SpaceX, bugün Dragon kargo mekiği fırlattı ve uzaya 2.170 kilogram takviye gönderdi. Pazartesi günü hedefine ulaşması beklenen kargoda avokado, dondurma ve limon gibi ek yiyecekler de yer alıyor. Mürettebat tarafından tüketilecek bu yiyeceklerin yanı sıra canlı karıncalar ve salamura karidesleri de deneye gönderildi.

Gönderilen gıda ve deneysel takviyelerin yanı sıra dikkat çeken eşyalardan biri de insan boyutundaki robot kol. Bu kol, Japonya merkezli bir start-up tarafından geliştirildi ve uzayda bazı deneyler için kullanılacak. Genellikle bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz bu elementin uzayda neler yapabileceğini merak ediyoruz.

Şu anda bu robot kol hakkında bilinen tek şey, uzayda yeni tesisler inşa etmek için kullanılacağı. 2025 yılına kadar gönderilecek robotik silahlar sayesinde yeni tesisler inşa edilecek ve insanlığın uzaydaki serüveni farklı bir bakış açısıyla anlatılacak.


SpaceX, StarShip uzay aracının motorlarını monte ettiSpaceX, StarShip uzay aracının motorlarını monte etti
SpaceX, Gökyüzüne Reklam Panosu Yerleştirecek!SpaceX, Gökyüzüne Reklam Panosu Yerleştirecek!

PAYLAŞ