Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter profilini tekrar açmak için bir kampanya başlattı. Anket ardından Trump’ın hesabı yeniden aktifleştirildi. İşte detaylar;

Elon Musk, Twitter’ı satın almasının ardındaki en büyük hedeflerden birinin ifade özgürlüğü olduğunu defalarca vurguladı. Musk, dün Twitter hesabından oylama başlattı. Anketinde Twitter topluluğuna eski ABD Başkano Donald Trump’ın tekrar Twitter’da istenip istenmediği soruldu. Milyonlarca kişinin oy kullandığı oylamada az farkla sonuç belli oldu.

Elon Musk Trump’ın Twitter yasağı ile ilgili bir karara vardı

Trump Twitter’a geri döndü!

15.85.000 kişi, Twitter’daki insanlara Musk’ın Trump’ı geri çağırıp çağırmayacağını soran 458 Twitter anketinde oy kullandığı Musk’a göre 134 milyon kişinin izlediği anket sonucunda Trump’ın geri getirmek isteyenler çok oldu.

Twitter yüzde 51.8 (7.814.267 oy) ile Trump’ın dönüşüne oy demesinin ardından Musk, eski ABD başkanın hesabını yeniden aktif hale getirerek şöyle bir tweet attı;

“İnsanlar kararını verdi. Trump geri gelecek. Vox Populi, Vox Dei (Halkın sesi, Tanrı’nın sesi – Latince)” 

Tabii bu oylamada kaç tane bot olduğu bilinmiyor. İşin komik tarafı, 2 yıl önce Twitter yönetimi, Trump yeniden seçilse bile Twitter hesabının asla aktif hale getirilmeyeceğini açıklamışlardı.

Donald Trump’ın hesabı açıldı

vivo x90 ozellikleri ortaya cikti

Trump`ın hesabı Musk’ın oylamasından yaklaşık iki yıl sonra yeniden etkinleştirildi. Eski ABD başkanının Twitter hesabı, Kongre Binası yapılan saldırının ardından gelecekteki şiddet olaylarını kışkırtma olasılığı gerekçe gösterilerek geçici olarak askıya alınmıştı. Musk, Trump’ın hesabını yeniden aktif hale getirmek için her ne kadar kullanıcılara bir oylama sunmuş olsa da son dönemlerde Twitter’la ilgili tepki çeken kararlarına bir yenisini eklemiş oldu.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldığı günden bu yana diktatör bir tutum sergilemesi insanların Musk’ın sahibi olduğu tüm şirketlere karşı ön yargılı bir tutuma girmelerine neden oluyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir