Cuma akşamı yayınlanan mali dosyalara göre, Tesla CEO’su Elon Musk’ın güveni Cuma günü Tesla hissesinde yaklaşık 1,2 milyar dolar sattı. Elon Musk’ın bu hamlesi teknoloji dünyasında büyük bir şaşkınlık uyandırdı.

Halen şirkette 166 milyondan fazla hisseye sahip. Musk, hafta boyunca şirkette yaklaşık 6.9 milyar dolarlık hisse sattı. Hisselerin bir kısmı, hisse senedi opsiyonlarının uygulanmasıyla ilgili vergi yükümlülüklerini yerine getirmek için kısmen satıldı. Bu satışlar şirketin hisse fiyatını etkiledi. Tesla hissesi bu hafta yüzde 15,4 düşerek şirketin 20 aydaki en kötü bir haftalık performansını kaydetti.

Tesla Model 3, Avrupa’da en çok satan otomobil olmayı başardı

Ayrıca, koronavirüs pandemisinin piyasaları sarsmasına neden olduğu için Şubat ve Mart 2020’deki düşüşler hariç, Tesla hissesi için şimdiye kadarki en kötü haftaydı. Tesla hisseleri, 4 Kasım 2021’de 1.229.91 dolarlık rekor bir kapanış fiyatının ardından bugüne kadar hala yaklaşık %46 arttı. 6 Kasım’da Musk, 60 milyondan fazla Twitter takipçisinden resmi olmayan bir ankette oy kullanmalarını istedi ve onlara oylarını söyledi. Tesla holdinglerinin geleceğini belirleyecekti.

Ancak hafta boyunca sunulan mali belgeler, anketin sonucu ne olursa olsun bazılarının bu hafta satışa sunulacağını gösteriyor. Daha önce Musk, dördüncü çeyrekte seçeneklerinin “büyük bir bloğunu” satmasının muhtemel olduğunun sinyallerini vermişti. Eylül ayındaki Kod Konferansında bir görünümde Musk, Tesla’daki hisse senedi opsiyonlarının süresi sona erdiğinde, marjinal vergi oranının %50’nin üzerinde olacağını söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir