2040’a yılına kadar tamamen elektrikli araç ekosistemine evrilecek olan mobilite pazarının elektrik ve diğer enerji ihtiyaçları üzerine çözümler üreten Meta Mobilite Enerji’nin ilk projesi Q Charge yatırımcılara sunuldu.

1000 yatırımlar holding bünyesinde ilerleyen meta Mobilite Enerji’nin ilk projesi elektrikli şarj istasyonu Q Charge, kitle fonlama platformu hizmeti olan Fonbulucu da 37,5 milyon TL fon talebiyle yatırım turuna çıktı. Holdingin bünyesinde BinBin gibi büyük hizmetler de ayrıca bulunmakta.

Geçtiğimiz Ağustos 2022’de Türkiye Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’dan elektrikli cihazlar için Şarj Ağı İşletmeci lisansı alarak ülkemiz genelinde şarj ağı işletmeciliği hizmetleri sunabilecek. Başlangıç olarak iki ay içinde 2,9 milyon TL’lik 20 adet cihaz satışı ve kurulumu gerçekleştiren Q Charge, yatırım turunda şirket hisselerinin %7’sinin arzıyla 37,5 milyon liralık fon talep ediyor.

Şirket Yatırımcılara 27 Şubat Pazartesi gününden itibaren ilk 10 iş günü boyunca EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda daha düşük faiz oranı sağlayacağını duyurdu.  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından şirkete yapılan değerlendirme sonucunda ülke genelinde 19 ilde toplam 73 adet elektrikli şarj cihazı için 10,3 milyon TL teşvik ve destek almaya hak kazandı.

Şarj Ağı İşletmeci lisansı

Lisans için En az 5 milyon TL sermayeye, 50 şarj ünitesine ve markalarına ait sistemsel yönetim yazılımları ve mobil uygulamaya sahip olma koşulları sağlanmak zorunda, ülkemizde güncel olarak lisans alan 90’dan fazla şirket bulunmakta.  18 şirket ise devlet teşviki aldı.

Süreçle ilgili şirketin Kurucusu ve CEO’su Hakan Yıldız ise, “37,5 milyon TL ile platformumuzda Türkiye’nin bugüne kadar talep edilen en yüksek tutarlı paya dayalı kitle fonlaması kampanyasını gerçekleştiriyoruz. Yatırım miktarı ve yatırımcı sayısında rekor kıracağımızı düşünüyorum. Q Charge; lokasyon, kurulum süreçleri ve yoğunluk gibi farklı sorunlara yazılım ve veri alanında uzman şirketlerle yaptığı iş birlikleriyle veri odaklı çözümler üretiyor, kendi AR-GE merkezinde hayata geçirdiği yazılımla veri işleme çalışmaları yapıyor.

İş süreçlerini tamamen bilimsel temellere oturtan ve böylece sürdürülebilir enerjiyi elektrikli araç kullanıcılarına en etkili şekilde ulaştıran girişim şirketinin bu sektörün öncü, yenilikçi, sürdürülebilir ve lider markası olacağına inanıyoruz. Öte yandan yatırımcılarımız Q Charge’a yatırım yaparak yalnızca Türkiye’de operasyonları olan bir şirkete değil, önemli global hedefleri olan bir kuruluşa da ortak olacaklar” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir