Çin merkezli elektrikli araç üreticisi IM Motors, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı L6 modelinin yeni versiyonuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Bu yeni versiyon, tek bir şarjla 1000 kilometreden fazla menzil sunabilen ve 900 Volt katı hal bataryaya sahip olacak.

IM Motors, kısa sürede, yaklaşık 3,5 yılda Çin’deki lüks elektrikli araç pazarında önemli bir konuma yükseldi. Şirket, SAIC Motor ve Alibaba’nın ortak girişimi olarak kuruldu ve 2021’de ilk serisini piyasaya sürdü. Bu seride, tam boyutlu L7 sedan ile iki orta boy SUV modeli olan LS7 ve LS6 bulunuyor.

IM Motors’un ana şirketi SAIC, QingTao Energy ile katı hal batarya geliştirmek ve uygulamak için ortak bir girişim imzaladıktan sonra piyasaya sürülecek olan L6 modeli, Çin pazarında orijinal katı hal pillerle çalışan ilk modellerden biri olacak. IM Motors’un eş CEO’su, yeni L6’nın uzun menzil sağlayacağını ve performanstan ödün vermeden çalışacağını doğruladı. Ancak, aracın enerji yoğun hücrelerinin tedarikçisi olan QingTao Energy dışında başka bir bilgi verilmedi.

1000 km menzilli elektrikli otomobiller 2025'te yollarda olacak
1000 km menzilli elektrikli otomobiller 2025’te yollarda olacak

1000 km menzilli elektrikli otomobiller 2025’te yollarda olacak

IM Motors L6, 130 kWh gibi devasa bir batarya kapasitesine sahip olacak ve CLTC ölçümüne göre 1000 kilometreden fazla menzil sunacak.

Ayrıca, dört tekerlekten çekişli çift motorlu versiyonla bu menzil sağlanacak. Aracın çapraz sürüş yeteneği, arka tekerleklerin dönme özelliği sayesinde geniş manevra kabiliyeti sunacak, dar alanlarda bile rahatça hareket edebilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir