Elektrikli araçların kendi çevresel kimlik bilgileri olmasına rağmen, şarj sorunları bu araçların daha büyük lastiklerle kullanılmasını engelliyor.

Elektrikli arabalar çevre dostu olmaları nedeniyle popülerlik kazanıyor olsa da şarj sorunu bu araçların daha geniş bir bağlamda kullanılmasına imkan vermiyor. Bildiğiniz gibi elektrikli arabanın şarj olması uzun zaman alıyor.

Elektrikli araçlar için Şarj Hizmeti Yönetmeliği açıklandı

Önümüzdeki dönemde elektrikli otomobil akülerinin şarj sürelerinin benzinli ve dizel otomobillere yakın değerlere yaklaştırılması hedefleniyor. hızlı şarj sistemleri bazı düzeylerde bu soruna bir çözüm sunmak olsa da, bu süreç sadece belirli istasyonlarda yapılabilir.

Şirketler elektrikli araçlar için kablosuz şarj sistemleri geliştirmeye başlıyor

Elektrikli araçlarda kullanılan kablolu şarj sistemleri hem yavaş hem de kullanım kolaylığı açısından geride kalıyor. Bu nedenle kablosuz sistemler birçok firmanın ilgisini çekmiştir. Bu şekilde sadece belirli bir alana park etmek yeterli olacaktır.

Elektrikli araç fiyatları ucuzlayacak

Günümüzde bu çalışmalar farklı versiyonlarda başlamıştır. farklı ülkelerde Sonunda İsveç üç yıllık bir plan üzerinde çalışmaya başladı. Ülkenin önde gelen taksi şirketi Cabonline, Göteborg genelindeki istasyonlarda kablosuz şarjlı küçük bir Volvo XC40 elektrikli taksi filosu kuracak.

Bu çalışmalar ile elektrikli otomobiller hayatımıza daha hızlı uyum sağlayabiliyor. Volvo, bu süreci olabildiğince kısaltmak için alternatif şarj sistemlerini araştıran markalar arasında yer alıyor. İsveçli üretici, kablosuz şarj sistemlerinin daha sorunsuz çalıştığını ve kablo karmaşasının önüne geçilebileceğini iddia ediyor.

Volvo’nun yanı sıra BMW, Nissan ve Renault kablosuz şarj sistemleriyle çalışmalarına devam ediyor. Tabii ki, bu sistemler henüz emekleme aşamasında. Ancak gelecekte kablosuz şarjlı elektrikli arabaların çok daha yaygın olacağını söyleyebiliriz.

2025 itibariyle pek çok ülkede sadece elektrikli araç üretimi yapılacağını düşünürsek bu pazarın ilerde teknoloji şirketleri için yeni bir rekabet alanı olacağını da söyleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir