Elektrikli otomobil fiyatlarıyla ilgili uzun zamandır beklenen rapor geldi. Devlet dernekleri ve şirketleri elektrikli arabaların fiyatını düşürecek.

Elektrikli araç ve pillerin üretimi çok daha ucuz hale geldi. Pilli elektrikli otomobillerin fiyatı son yıllarda keskin bir şekilde düştü ve 2025 ile 2027 yılları arasında benzinli veya dizel otomobillere ulaşması ve yakında daha da ucuzlaması bekleniyor.

Elektriğe geçişi hızlandırmak için kapsamlı araştırmalar yapan New Automotive’e göre, İngiltere’deki ortalama bir sürücü elektriğe geçerek yılda 700 £ yakıt tasarrufu sağlayabilir. Fiyat düşüşü, daha ucuz olma eğiliminde olan pil iyileştirmelerinin bir sonucudur. Aynı şey, giderek daha fazla elektrikli otomobil üreten otomobil üreticileri için de geçerli.

Elektrikli araçlar ne zaman ucuzlayacak?

New Automotive analisti Ben Nelmes, uluslararası bir iklim değişikliği anlaşmasının temiz ulaşıma küresel bir geçişin kapısını açtığını söyledi. Günümüzde otomobil endüstrisi, “platformlar” olarak adlandırılan mevcut tasarım çerçevelerini uygulamak yerine, sıfırdan elektrikli araçlar tasarlayarak hem performansı hem de maliyeti iyileştiriyor.

Hyundai sadece elektrikli araç üreteceğini duyurdu

Avrupa hükümeti, üreticilerin daha fazla elektrikli araç satması için yeni hedefler belirledi. Bu da fiyatı daha da ileriye taşımaya yardımcı olacaktır. Birleşik Krallık hükümeti 2019’da elektrikli arabalar için vergi indirimleri getirdiğinden beri, birçok elektrikli araba ticari filolar – taksiler, araba kiralama şirketleri veya şirket araba sahipleri tarafından satın alındı.

Elektrikli araçlar, bu şirketler iki veya üç yıl sonra elektrikli araç satmaya yöneldiği için kullanılmış pazarına girmeye başlayabilir. İngiliz sürücülerin kullanılmış araba satın almayı sevdikleri de açık: geçen yıl yaklaşık 7,5 milyon kullanılmış araba ve iki milyon yeni araba el değiştirdi.

Ancak enerji krizinin elektrikli arabaları şarj etmeyi daha pahalı hale getirmesi muhtemel. Nelmes ise gaz krizinden etkilenmesine rağmen elektrik fiyatlarının benzinden çok daha düşük olabileceğine inanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir