Yapımının iki yılda tamamlanması beklenen  BYD’nin Macaristan fabrikasında yılda 100 binden fazla otomobil üretilecek. Çinli elektrikli araç devi BYD, kuracağı ilk otomobil fabrikası için tercihini Avrupa’dan yana kullandı. Şirket, lokasyon olarak Macaristan’ın gözdesi Szeged şehrini seçti. 

Macaristan’da kurulacak olan bu fabrikada NEV yani yeni enerjili otomobiller üretilecek. Bu kapsama yüzde yüz elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlar giriyor. Yapılan açıklamalara göre Avrupa’daki üretim üssünün inşaatı pek çok aşamadan oluşacak ve yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayacak. 

BYD’nin Macaristan fabrikası, görünüş o ki Avrupa’da bir Çinli üretici tarafından kurulan ilk fabrika olacak. Her ne kadar Xpeng, Great Wall Motors, Nio gibi başka Çinli üreticiler de faaliyet gösteriyor olsa da henüz hiçbiri fabrika kurmak konusunda bir açıklamada bulunmadı.

BYD Fiyatlarında Düşüş Olacağı Gözlemleniyor
BYD Fiyatlarında Düşüş Olacağı Gözlemleniyor

BYD Fiyatlarında Düşüş Olacağı Gözlemleniyor

Budapeşte yakınlarında batarya değişim istasyonu bulunan Nio’nun  aynı zamanda BYD’nin Slovakya sınırına yakın olan Komárom’da bir otobüs fabrikası bulunuyor. Bunlara ek olarak ünlü Çin batarya markası CATL, 2022 yılında ülkenin en büyük ikinci şehrinde yıllık 100 GWh kapasiteye sahip batarya fabrikası kuracağını açıklamıştı. Diğer bir batarya üreticisi Sunwoda Electric’de 275 milyon dolar yatırımla fabrika kurmayı planladığını duyurmuştu.   

Macaristan’da üretilecek modellerin Türkiye’ye gelmesiyle beraber BYD yüzde 54’e varan ilave gümrük vergisinden sıyrılacak. Bu duruma bağlı olarak BYD modellerinin fiyatlarında düşüş gözlemleniyor.

BYD

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir