Geçen yıl Eylül ayında Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ve üst üste Bitcoin satın alan El Salvador, büyük kayıplara uğradı. Ülke yatırımlarının yüzde 57’sini kaybetti.

El Salvador kayba rağmen Bitcoin yatırımlarından memnun

Geçtiğimiz yıl boyunca yatırımcıları cömertçe ödüllendiren kripto para piyasası, geçtiğimiz ay çalkalandı. Büyük bir düşüşle yatırımcılarına para kaybettiren Bitcoin, El Salvador’un ekonomisini de etkiledi. Bildiğiniz üzere El Salvador Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olmuş ve bu kararıyla büyük yankı uyandırmıştı

El Salvador, Bitcoin yatırımlarından nasıl zarar gördü?

El Salvador, Eylül 2021’de Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul ederek, ilk etapta kripto para biriminden para kazanmayı başardı. Ancak bugüne kadar milyarlarca dolar yatırım yapan El Salvador, piyasa düştüğünde yatırımlarından büyük bir kısmını kaybetmeye başladı. Bu hasar hesaplanamazdı.

El Salvador Bitcoin’den ne kadar kaybetti?

El Salvador Devlet Başkanı Naib Bukele, ülkedeki tüm Bitcoin alımlarını Twitter hesabından paylaştığı için bu kaybın takibi nispeten kolay oldu. Böylece El Salvador’un Bitcoin portföyünü görebileceğiniz bir web sitesi oluşturuldu. “Nayib Bukele Portföy Takibi” web sitesindeki verilere göre El Salvador, şimdiye kadar 375 milyon dolarlık yatırımının yüzde 57’sini kaybetti. El Salvador’da 2.381 bitcoin bulunurken zamanında kripto para birimine harcanan miktar 107.155.000 dolar. Bitcoinlerin şu anki değeri 45.585.000 dolar.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir