Geçtiğimiz günlerde erişime engellenen Ekşi Sözlük 2 Mart günü yapılan açıklamayla tekrardan erişime açılacağı duyurulmuştu. Fakat mahkeme tarafından alınan kararla yeniden erişime kapatıldı. 

Ekşi sözlük kapatıldı

21 Şubat 20230 tarihinden Ekşi Sözlük’te yapılan paylaşımlar sebebiyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından site tamamıyla erişime engellenmişti. 10 gündür kapalı olan site için mahkemeye başvurulmuş ve sonuçların açıklanması bekleniyordu. 

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin erişim engelini kaldırma kararı almıştı. Bu kararın ardından 5. Sulh Ceza tekrar inceleyip en başta verilen kararı kesin olarak onayladı. Ekşi Sözlük tekrardan kapatıldı. 

Ekşi Sözlük Neden Kapatıldı?

Ekşi Sözlük’ün yaptığı açıklamaya göre sitenin engelleme sebebi; platformda yazılan yazıların kamuoyuna doğru bilgiler vermediği, toplumu yanlış yönlendirdiği ve bu yazılara gelen yorumların ve paylaşımların kaldırılmadığı nedeniyle sitenin sitenin erişime engellendiğini belirtti. 

Ayrıca bu platform için gerekli müdahalelerin yapıldığını belirtildi. Buna rağmen GSM operatörlerinin geçtiğimiz günlerdeki deprem dolayısıyla yavaş ve düzgün çalışmadığı için teknik aksaklıklar olduğunu bu sebeple de paylaşımlara ve yorumlara erken müdahale edemedikleri açıklandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir