Zuckerberg, Meta için radikal bir karar planlıyor. Şirket, ekonomik krizden az zayiatla kurtulmak için kimin işten çıkarılacağına karar vermeye çalışıyor.

Meta Avrupa’dan ABD’ye veri aktarmakla suçlanıyor

Küresel ekonomik dalgalanmalar nedeniyle büyük şirketler çalışma planlarını önemli ölçüde değiştiriyor. CEO’su Mark Zuckerberg olan Meta, bu şirketlerden biri. Şirket, yakın zamanda ekonomik krizle mücadelede radikal kararlar alacak gibi görünüyor.

Zuckerberg yöneticilerinden işten çıkarılacakları belirlemelerini istedi

Mark Zuckerberg bu ayın başlarında bir soru-cevap toplantısında finansal endişelerini dile getirdi. Öyle ki, şirketin konumunu “modern tarihin en kötü meta-gerilemelerinden biri” olarak nitelendiren ünlü isim, yöneticilerine talimatı verdi.

The Information’a göre, meta varlıklar ve mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Mehr Saba, kilit pozisyonlardaki yöneticilere ekibi küçültme emri verdi. Gönderilen e-posta, “etkisiz çalışanları tespit etmek” için bir uyarı içeriyordu.

2021 yılında büyük değişiklikler geçiren bir şirket, Facebook’taki adını Meta olarak değiştirdi. Ardından Mark Zuckerberg’in abartılı Metaverse projesi hayatımıza girdi. Bu, şirket için bir büyüme aşaması olarak görülse de, mevcut küresel kriz şirket üzerindeki etkisini de gösteriyor.

Zuckerberg, Temmuz ayının ilk günlerinde katıldığı bir etkinlikte konuştuğunda, Zuckerberg görevden alınmasına atıfta bulundu. Şirketin kendisine zor hedefler koyduğunu ve bunun çalışanların zor bulacağı bir süreç olduğunu söyledi. Mark Zuckerberg de yaptığı açıklamada, bazı çalışanların daha agresif hedefler nedeniyle ayrılacağını umduğunu söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir