Mesleki eğitim için ders almak isteyen öğrencilere düşük maliyetli özel krediler sağlayan Finansal teknoloji girişimi Fynn, 36 milyon dolar yatırım aldı.

Toplanan yatırımın ilk 11 milyon doları tohum yatırımı türünde iken diğer geriye kalmış olan 25 milyon doları ise borç finansmanı olarak alındı. Öncelikle Fynn’in bir ABD merkezli girişim geliştirme ve hızlandırma şirketi olan Y Combinator ortaklığında olduğunun bilmekte fayda var, çünkü daha tohum yatırım turunda iken ABD’li kuluçka merkezi Susa Ventures’ın yanı sıra Y Combinator’ın da desteği bulunuyor. 

2019 yılında çalışmalara başlayan Fynn, sosyoekonomik durumu ne olursa olsun herkesin nitelikli bir eğitime ve bunun için hedeflerine yönelik ihtiyaç duydukları bütün araçlara erişmesi gerektiğine inanıyor. Şirket bu vizyonla yüksek ve düşük maliyetli kredi desteği sağlayarak, milyonlarca öğrencinin mesleki eğitim almasına yardımcı oluyor. Fynn, öğrencilerin sadece geçmiş başarı ve tecrübeleri ile değil, potansiyelleri ile de güvence altına alınmasının önemli düşünüyor.

Fynn’den nasıl kredi alınır

Fynn’den krediye ihtiyaç duyan ve almak isteyen öğrencilerin yapacakları sadece, Şirketin web sayfasında bulunan formu doldurmak gerek. Böylece sağlanan başvuruda kredi puanı da etkilenmiyor. Daha sonra kredi onaylanınca, kredi koşullarınızı seçmek ve okulun başvuran öğrenciyi doğrulamasını beklemek gerekiyor.

Bu doğrulama süreci çoğunlukla 48 saatten az sürüyor. Böylece Fynn’in, öğrencinin eğitimi için doğru miktarda borç aldığından emin olmasına yardımcı oluyor. Başvuru onaylandıktan sonra gerekli kredi evrakları imzalanıyor ve bunun dahilinde öğrenim ücreti doğrudan eğitim kurumuna aktarılıyor.

Fynn, güncel olarak kredi alıp eğitimi tamamlayan öğrencilerin maaşlarında yüzde 172’lik bir artış oluştuğunu ve kredi alanların yüzde 85-90’ının eğitim sonrasında iş bulduğunu belirtiyor. Ayrıca Şirket aldığı toplam 36 milyon dolarlık yatırımla çalışmalarını geliştirmeye devam edeceğini belirtiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir