Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü, iş yerleri, ibadethaneler, eğitim yerleri, eğlence mekanları ve daha birçok kurumun kapanmasına neden oldu. Bu süre zarfında eğitimin aksamaması adına uzaktan eğitim sistemine geçiş yapılacak. Bir haftanın normal tatil olmasının ardından bir haftalık bir uzaktan eğitim süreci yaşanacak. Bu doğrultuda uzaktan eğitim sistemi Eğitim Bilişim Ağı yani EBA’nın hayatımıza girmesi ile beraber öğrenciler kadar ebeveynlerinde kafasını karıştıran ve öğrenmek istedikleri birçok bilgi var. Bunların başında EBA’nın nasıl kullanılabileceği ve sekmeler içerisinde neler olduğudur. Bu sekmelerden biri olan “grup” toplu bilgi paylaşımı olarak değerlendiriliyor. Gruplar altında farklı kişilerin yer aldığı küçük gruplar oluşturularak karışıklık yaşanmadan sunulan bilgilerden faydanılmaya çalışılacak. Peki EBA’da nasıl grup oluşturulur? Bu sorunun yanıtı yazımızda yer alıyor. EBA kullanıcıları bilgilendirmek ve sunulan hizmetten öğrencilerin ve ebeveynlerin kolaylıkla faydalanması adına simülasyon şeklinde kullanım klavuzu mevcuttur. Bu klavuz yardımı ile EBA kullanımı hakkında detaylı bilgi elde edebilirsiniz.

EBA’da nasıl grup oluşturulur?

Grup oluşturmak için ilk olarak elbette ki EBA hesabınızı açmış olmanız gerekiyor. Ardından grup oluşturmak için “Sayfam” bölümündeki “Gruplar” sekmesine dokunun. Daha sonra karşınıza çıkan sayfanın üst kısmında yer alan yine “Gruplar” başlığına tıklayın. Yeni açılan sayfada “Yeni grup oluştur” başlığı ile karşılaşacaksınız, buna tıklayın. Ardından karşınıza grup hakkında bilgiler gireceğiniz bir kutucuk gelecek. Buradan “Grup adını” ve “Grup hakkında” bilgilerini doldurun. Son olarak ise alttan seçenekler arasından “Grup Tipi” seçin ve “Sonraki Adım” seçeneğine tıklayın.

Karşınıza yeni bir kutucuk çıkacak. Burada gruba dahil olması gereken öğrencilerin “Sınıf Bilgilerini ve Şube Kodunu” seçin. Bu işlemin ardından aşağıda çıkan listeden gruba eklenecek öğrencileri seçerek “Kaydet” butonuna tıklayın. Bu şekilde yeni grup oluşturma işlemini tamamlamış olacaksınız ve grup ekranda gözükecektir. Grup üzerinde herhangi bir değişiklik yapmak istediğinizde grubun üzerine tıklamanız yeterli olacaktır. Grubu silmek istediğinizde “Grubu Yönet” seçeneğine dokunun. Altta açılan seçeneklerden “Grubu Sil” seçeneğine tıklayın ve karşınıza çıkan uyarı kutucuğuna da evet diyerek silme işlemini gerçekleştirin. 

EBA’da nasıl grup oluşturulur? videosunu buradan seyredebilirsiniz.

eba

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “EBA’da nasıl grup oluşturulur?”

  • ege karabaş
    1 Temmuz 2022 at 15:02

    çıkmıyor öğrenci olarak istiyorum