Yenilenmiş elektronik ürün marketi Easycep Seri A yatırım turunu başarılı bir şekilde tamamladı. Şirket yeni yatırım turunda 100 milyon dolarlık değerleme üzerinden 11 milyon dolar yatırım almayı başardı.

Yenilenmiş elektronik cihaz üzerine odaklanan girişim, Türkiye’de çok fazla tercih edilmeyen ve bilinmeyen bir alanı ön plana çıkarmaya çalışıyor. 2018 yılında kurulan ve her geçen gün daha fazla büyüyerek daha fazla yatırım almayı başaran Easycep, Mehmet Akif Özdemir ve İsmail Dinçer tarafından kuruldu. Şirketin gerçekleştirdiği son yatırım turunda Re-Pie Portföy 6 milyon dolarlık yatırım ile yatırım turuna liderlik etti. Colendi ve PlatformXIT de girişime yatırım yaptı.

“Easycep yurt dışına açılacak”

Yatırım turu ile ilgili açıklamalarda bulunan Easycep CEO’su Mehmet Akif Özdemir, yenilenmiş elektronik cihaz sektörünün ilerleyen yıllarda çok daha önemli ve popüler hale geleceğini vurguladı. Özdemir, “Ülkemizde bir sektörün inşasına öncülük ettiğimiz için mutluyuz. Bu yeni kaynağı daha çok insanı yenilenmiş elektronik cihazla tanıştırmak ve iş modelimizi başka ülkelere taşımak için kullanacağız. Özellikle yeni tesisimizde istihdam edeceğimiz 350 teknisyen ile her ay 150 bin cihazı yenileme kapasitesine ulaşacağız. Yatırımcılarımızla birlikte yaratacağımız sinerji bizi yeni pazarlarla buluşturacak.’’ dedi.

MehmetAkifOzdemir IsmailDincer

Özel iş modeli dikkat çekti 

Girişimin mevcut durum ile ilgili açıklama yapan yatırım şirketleri ise özellikle şirketin iş modelinin çok güçlü olduğunu vurguladı. Re-Pie Genel Müdürü Alim Telci “EasyCep faaliyetleri ile cari açığı azaltırken, herkese güvenli ve ekonomik cihaz erişimi sağlıyor. Kullandığı teknoloji ile küresel olarak büyümesi ve ölçeklenmesi de gayet kolay. Yatırımcılarımıza böyle bir ürün sunabildiğimiz için mutluyuz.” diyerek değerlendirme yaparken Colendi CEO’su Bülent Tekmen, “Yenilenmiş cihazlara verilen taksit imkânı, Colendi’nin kredi skorlama algoritması ve şimdi al sonra öde özelliği (buy now pay later) ile birlikte hayata geçireceğimiz platformumuzda birçok yeni özelliği de ilk kez kullanıcılarımıza sunacağız. Stratejik ortak olduğumuz EasyCep ile uluslararası pazarlarda birlikte hareket ederek büyüyeceğiz.” dedi.

Türkiye’de Ticaret Bakanlığı tarafından alınan yeni karar ile 1 yıllık garanti verilen yenilenmiş cihazlar, böylece tüketiciler için de uygun bir çözüm sunabiliyor. Pazarın yeni düzenlemeler ile birlikte daha büyük bir pazar hacmine ulaşması bekleniyor. Geleceğe yönelik yapılan tahminler ise 2026 yılı içerisinde pazarın 1.5 milyar dolarlık bir hacme ulaşması yönünde.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir