Yılbaşı yaklaşırken işletmeler de yılbaşı kampanyaları ile tüketicilere yeni seçenekler sunmaya başladı. Konuyla ilgili ise TOBB E-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, 7 maddede yılbaşında satışları arttıracak 7 öneriyi paylaştı.

E-ticaret yılbaşı kampanyası ile satışlar nasıl arttırılır?

İşte e-ticaret yılbaşı kampanyası ile satışları arttırmanızı sağlayacak 7 öneri;

Alakalı ürünler ekleyin

Araştırmalara göre yılbaşında en çok ilgi gören ürün ve hizmetler, dönemle ilgisi olan ve yılbaşı temasını taşıyanlar. Bu kapsamda standart bir ürünün tanıtımında dahi yılbaşına özel kampanya gibi özel ifade ve tasarımlarla müşterilere sunulması gerekiyor. Belirli ürünlerde yapılacak özel paket seçenekleri de yılbaşı kampanyası dahilinde müşterilere daha cazip kılınabilir.

Renklenin

Yılbaşı kampanyalarında bir diğer öneri ise renkler. Yılbaşına özel grafikler, renkler ve tasarımda yakalanacak hareketlilik, son tüketiciyi etkileyen detaylar arasında. Ürün fotoğraflarında da yılbaşı temasına göre özel dokunuşların yapılması, satışlarda olumlu etki yaratacak.

Çiftleri özel ürünler

Yılbaşında özellikle çiftlerin birlikteliği unutulmamalı. Satılan ürünlerde çift kombinlerin yapılması, satın almayı kolaylaştıracak fırsatlar sunar. Sevgili, çift, baba kız, anne çocuk gibi farklı çiftlere göre yapılacak ürün kombinleri, satışların artmasında etkili olabilir.

Sosyal medyada tanıtım

Yapılacak çalışmaların tanıtım aşamasında ise mutlaka sosyal medyada yer alınmalı. Sosyal medya hesaplarından yapılacak kurumsal paylaşımlarda yılbaşı, özel, kampanya, indirim gibi anahtar kelimelere odaklanarak yeni fırsatların sunulmalı. Ayrıca reklam çalışmaları da özel olarak planlanmalı.

Kampanyalar

İndirim çekleri, ücretsiz kargo seçenekleri gibi özel kampanyalar, bu dönemdeki alışveriş hareketliliğinden daha fazla pay almanızı sağlar. Ayrıca alışveriş yapan müşteriler için yılbaşı temalı özel promosyonlar ve yüksek orandaki indirimler de daha fazla alışverişi tetikleyecektir.

Çapraz satış

Çapraz satış sadece yılbaşı kampanyalarında değil, her zaman uygulanması gereken stratejiler arasında. Yılbaşında satılan ürünlerle birlikte özel olarak eşleştirilecek ürünler, çapraz satış kampanyasında daha fazla ürün satışını destekler.

Kasa önü fırsatları

Özellikle fiziki satışın yapıldığı merkezlerde, kasa önü fırsatları artık son satış anında yeni fırsatların ve satın alımların yapılmasını sağlıyor. E-ticarette ise bu son sepet sayfasında müşterilere sunuluyor. Bu son aşamada daha cazip olacak ürün ve fiyatların sunulması, müşteriler için son aşamada sepete daha fazla ürünün satılmasını sağlayabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir