Bu yazımızda online e-Devlet platformu üzerinden öğrenci belgesi nasıl alınır anlatıyoruz.

e-Devlet sayesinde birçok kişi online işlemlerini kolaylıkla yönetebilmektedir. Elektronik yönetim platformu sayesinde daha önce uzun kuyruklarda yapılması gereken öğrenci belgesi alma gibi işlemler artık saniyeler içinde tamamlanabiliyor.

Her yıl milyonlarca öğrenci eğitim görürken, farklı alanlarda da çalışmaktadır. Staj, iş başvurusu gibi süreçlerde işverenler öğrencilerden eğitim aldıklarını kanıtlamak için öğrenci belgesi talep etmektedir. Eskiden uzun süren işlemler artık e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Bu yazımızda sizlere e-devlet üzerinden nasıl öğrenci belgesi alacağınızı göstereceğiz.

e-Devlet üzerinden öğrenci belgesi alma adımları

Öğrenci belgesi almak daha zordu. Öğrenciler okula gitmeli ve bu belgeyi idareden almalıdır. Bu durum hem öğrencilerin hem de işverenlerin uzun süre beklemesine neden olmaktadır. Online sisteme geçişle birlikte bu sorun da çözülmüş ve e-devlet üzerinden öğrenci belgeleri alınmaya başlanmıştır.

e-Devlet sayesinde internet üzerinden kolaylıkla öğrenci belgesi alınabilmektedir. Bu işlem eskisi kadar zaman almaz. Aşağıdaki adımları takip ederek dakikalar içerisinde öğrenci belgenizi alabilirsiniz:

  1. İlk Adım: Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet sitesine giriş yapın.
  2. Adım 2: Açılan e-Devlet giriş ekranında TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek hesabınıza giriş yapınız. (e-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek e-Devlet şifrenizi alabilirsiniz.)
  3. Adım 2: Giriş yaptıktan sonra ana sayfadaki arama çubuğuna Öğrenci Belgesi Başvurusu (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı) yazın.
  4. Adım 2: Öğrencinizin belgesi görüntülenecektir. Bu öğrenci belgelerini kolayca indirebilir ve yazıcınıza yazdırabilirsiniz.
    Lise öğrenci belgelerini ve Açıköğretim öğrenci belgelerini e-Devlet üzerinden de sorgulayabilirsiniz.

Aldığınız öğrenci belgesi ile resmi ve özel kurumlarda istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Üzerindeki barkod sayesinde okulda aldığınız öğrenci kimliğinizden hiçbir farkı yoktur. Bu sayede zamandan çok tasarruf edebilir ve işlemlerinizi çok kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet üzerinden E-Kitap nasıl indirilir?

Ancak belgeyi teslim edeceğiniz kurum öğrenci belgesinde ıslak imza şartı koşuyorsa bu durumda mecburen belgeyi bağlı bulunduğunuz okulun idari işler biriminden ya da yöneticisinden almanız gerekmekte.

e-Devlet’ten yapılabilecek işlemler hakkında merak ettiğiniz diğer konuları yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir