E-kitap kültürü her geçen gün daha fazla yayılıyor. Her ne kadar kağıda basılı olan kitaplar kadar zevk vermese de e-kitap hizmetlerine olan ilgi artmaktadır. Bu bağlamda E-devlet üzerinden verilen hizmeti kullanıcıların 17 binden fazla esere ücretsiz olarak ulaşmasını sağlıyor. Elektronik kitap yani e-kitap son zamanların en gözde okuma alışkanlıklarından birini oluşturuyor. Her kullanıcı için keyifli ve rahat bir kullanım sunan bu ürünler ya da hizmetler için tek yapılması gereken şey sadece aracına ulaşmak olacak. Kitap okumak istediğinizde söz konusu bu hizmetlere hızlıca ulaşabilir ve kendinize dair bir seçeneği de kolaylıkla değerlendirebilirsiniz. Bu seçeneklerden biri ile dahi binlerce esere ulaşmanıza imkan tanıyan e-devlet, kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. Halk kütüphanelerinin arşivlerini elektronik olarak sunan bu resmi hizmet sayesinde, okurlar binlerce esere ücretsiz olarak elektronik ortamdan erişim sağlayabiliyorlar. Şöyle ki halk kütüphanelerine üye olan kullanıcılr e-devler üzerinden kolaylıkla kitap indirerek okuma alışkanlıklarını bu şekilde şekillendirebilirler. 

E-Devlet’in ücretsiz e-kitap hizmeti neler sunuyor

Kağıda basılı olan kitaplar kadar haz vermiyor olsa da e-kitapların popülerliği de giderek artmaktadır. E-devlet aracılığı ile sunulan ücretsiz e-kitap hizmetinde 60 sayfaya kadar çıktı alma imkanı ve 60 güne kadar ödünç alma imkanı sunuluyor. Yani bu sistem ile beraber dijital bir zamanlamaya yer veriliyor ve bu süre sonrasında kitap için erişim kapanıyor. Akabinde yine kendi erişiminizi oluşturabilir ve tekrar bir 60 günlük süre daha alabilirsiniz. Ülkemizde yer alan halk kütüphanelerinden birine üye olan her kullanıcı bu kütüphaneden yararlanabilirler. Bununla beraber ilçelerde yer alan halk kütüphanelerine de üye olan kullanıcılar bu hizmetten faydalanabilirler. Sizde halk kütüphanelerinden birine üyeyseniz e-devlet’in e-kitap hizmetinden faydalanabilirsiniz. 

E-Devlet üzerinden ücretsiz e-kitap nasıl indirilir? 

Bunun için ilk olarak E-Devlet hesabınıza giriş yapın.

Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı sayfasına geçiş yapın.

Bu kısımdan Milli Kütüphane üyeliği için başvuruda bulunabilir ve ardından detaylı tarama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. 

Başvurunuzun ardından (ya da mevcut Milil Kütüphane üyeliğiniz var ise) yine aynı menü üzerinden kitap taraması yapabilir ve 17 binden fazla kitaba Epup ve PDF formatı ile ulaşabilirsiniz. 

Ardından gerekli dosyaları indirerek okumaya hemen başlayabilirsiniz. 

9 1584203982

Uzun uzun bu işlemler ile ilgilenmek istemezseniz mevcut e-devlet üyeliğinizi kullanın ve hemen giriş yaparak arama kısmına e-kitap yazın. Bu işlemin ardından site sizi otomatik olarak söz konusu halk kütüphanelerinin sayfasına yönlendirecek ve zaten giriş yaptığınız için kütüphane üyeliklerine dair bir sayfaya ulaşmış olacaksınız. Birçok kitap için sunulan bu hizmet, arşivde yer alan yüzlerce kitabı bilgisayarınıza indirerek okuyabilirsiniz. 

İndirilen e-kitapları açma işlemi nasıl yapılır?

Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz e-kitapları açmak için 3 farklı yolu takip edebilirsiniz. Bunlardan ilki bir e-kitap okuyucusuna sahip olmaktır. Elektronik kitap okuyucunuz varsa indirmiş olduğunuz kitabı söz konusu okuyucunun yazılımı ile beraber kitap içine atabilir ve uygun format ile okuyabilirsiniz. Okumanın ikinci yolu ise bilgisayardan okumadır. Yani şöyle ki bilgisayarın kendi PDF okuyucusu ile beraber rahatlıkla kitaplarınızı açabilirsiniz. Diğer bir yol ise iOS ve Android cihazlar için uygun olan mobil uygulamaları indirmek olacak. Bunun için geliştirilen Amazon Kindle uygulamasını rahatlıkla kullanabilirsiniz.  

Amazon Kindle

Amazon Mobile LLC tarafından geliştirilen Amazon Kindle, kendi mağazasında dahi binlerce e-kitap, çizgi roman ve dergi bulunan bir yapıya sahip olmasıdır. Uygulama üzerinden okuma yaparken çeşitli notlar alabilir ya da işaretler bırakabilirsiniz. Aynı zamanda uygulamayı kapatıp tekrar açtığınızda kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir