Her uygulamada olduğu gibi e-Devlet Kapısında’da çeşitli kısıtlamalar yaparak kullanımınızı özelleştirmek size kalmış bir durumdur. E-devlet yurt dışından erişim kapatma detayları haberimizde.

Kamu kurum ve kuruluşlar ile ilgili neredeyse tüm işlemlerinizi halledebildiğiniz e-Devlet hesabı üzerinden dijital varlıklarınız içerisinde önemli bir noktaya sahiptir. Kullanıcıların kişisel verilerini ve bununla beraber aynı zamanda son derece önemli bilgilerinizi içeren e-Devlet kapısı hesabınızı korumak adına bir dizi önlemleri almanız gerekiyor. e-Devlet kapısı hesabınıza yurt dışından erişimi kısıtlama işlemlerini yapmak için yapmanız gereken işlemleri takip ederek ilk güvenlik önlemlerini almış olursunuz. 

Akıllı cihaz kullanımınızı kişiselleştirebildiğiniz gibi aynı zamanda e-Devlet kullanımınızı da kişiselleştirebilirsiniz. Gelişmiş düzeyde özellikleri ve birbirinden farklı seçenekleri ile dikkatleri üzerine çeken bu sistemleri kendi tercihleriniz doğrultusunda çok daha güvenli bir hale getirebilirsiniz. 

e-devlet yurt dışına nasıl kapatılır?

e-Devlet, kullanıcıların devlet kurum ve kuruluşlarında yapacağınız işlemlerin birçoğunu yapmanızı sağlayan sistemdir. Devlet dairelerinde yapacağınız işlemlerin birçoğunu e-Devlet üzerinden de halletmeniz mümkün olacaktır. e-Devlet hesabınız üzerinde birçok kişisel bilginiz ve önemli içerikleriniz yer alıyor. Bu bilgilerin kötü niyetli bir kullanıcının eline geçmesi oldukça korkunç durumların yaşanmasına sebep olacaktır. Bu durumları ortadan kaldırmak adına yapacağınız çeşitli güvenlik önlemleri mevcuttur. 

Devlet adına resmi işlemleri gerçekleştirdiğimiz ve birçok alanda etkin bir şekilde kullanım elde ettiğimiz dijital ortam olan e-Devlet kapısı hesbının üzerinde çeşitli güvenlik önlemleri almak son derece önem taşıyan bir durumdur. Bu sebeple e-devlet hesabınıza giriş yapacağınız cihazların mutlaka siber tehlikelerden arındırılmış olması ve sisteminde güvenli bir şekilde çalışıyor olması gerekiyor. Burada yapacağınız adımlara değinmek gerekirse;

– e-Devlet kapısı hesabınıza giriş yapacağınız web tarayıcının eklentisiz yani Gizli mod ve buna benzer türevleri kullanarak üçüncü parti olarak adlandırılan eklentilerinin oluşturma ihtimali olan risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor. Aksi halde hoş olmayan sonuçlar ile karşı karşıya gelmeniz de kaçınılmaz olacaktır. 

– e-Devlet Kapısına giriş yapmak istediğinizde bunu mutlaka güvenli bir ağ üzerinden gerçekleştirmeniz gerekiyor. Şifresiz Wifi’ler, toplu kullanım alanları e-Devlet Kapısına giriş yapmak için kesinlikle çok riskli olacaktır. Kontrolünü bizim sağlamadığımız, toplu kullanılan e-Devlet kapısına giriş yapmak son derece zorlu bir kullanım elde etmenizi sağlayacak. 

Kötü niyetli kişiler yani üçüncü şahıs kişiler çeşitli yöntemler ile e-devlet şifrenize erişim sağladığı taktirde anonim bir sistem üzerinden zarar vermek adına hesabınıza yurt dışı lokasyonlu bir vekil sunucu üzerinden giriş yapmak isteyebilirler. Bu durumunun önüne geçmek adına bir kaç güvenlik ayarlaması yaparak işlemlerinize devam etmeniz gerekiyor. Gelişmiş düzeyde özellikleri ve birbirinden farklı seçenekleri ile e-Devlet kullanımınızı kendi tercihleriniz doğrultusunda şekillendireceksiniz. 

Güvenlik önlemi almak için ilk olarak e-Devlet Kapısına şifrenizi kullanarak giriş yapın. Daha sonra isminizin yazılı olduğu sekmeye tıklayarak açılan alt menünün açılmasını sağlayın. Ardından ise Erişim Kısıtlamaları ifadesine tıklayarak işlemlerinize devam edin. Yurt dışından erişim kısmını Kapalı pozisyona getirerek işlemlerinize devam edebilirsiniz. Bu şekilde e-Devlet Kapısını daha güvenli bir şekilde kullanmanız mümkündür. 

Android için e-devlet indir

iOS için e-devlet indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir