PTT, internet üzerinden sunduğu hizmetleri her geçen gün arttırırken vatandaşların çoğu işlemini online yapmasına imkan tanıyor.

PTT tarafından sunulan PttBank, PttAVM ve PttKargo hizmetlerinin e-devlet entegrasyonu devam ediyor. Her geçen gün yeni hizmetin eklendiği online platformda, PTT üzerinden yapılacak işlemler şubelere gitmeden birkaç tık ile yapılabiliyor. Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamada, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren ve dijital hizmet ağını her geçen gün genişleten Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), online işlem kanalları ile vatandaşlara hem kolaylık hem de zamandan tasarruf sağlıyor.” denilirken şubelerden yapılacak işlemlerin büyük bir bölümünün online olarak yapılabileceği belirtildi.

PTT merkezli veri ihlali yaşandı

PttBank hizmetleri

PttBank hizmetleri kapsamında ödeme ile ilgili pek çok işlemi yapabilecek olan vatandaşların e-devlet girişi sonrasında  “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri” sorgulaması yapması yeterli. Sosyal yardımlardan maaşlara kadar hesaplar üzerinden yapılan tüm işlemleri kapsayan ödeme kontrolleri ile hesaplar kolayca kontrol altına alınabiliyor. Üstelik vatandaşların ileri tarihli havale talimatı vermesi ve ödemelerini gerçekleştirmesi de mümkün.

PttBank hizmetleri

PttBank hizmetlerinde ise kullanıcı bilgilendirme onayları, iptal işlemleri, bilgi güncellemeleri, güvenlik ayarları, interaktif posta çeki hesabı gibi farklı işlemlerini yapabiliyor. Şifresini unutan müşterilerin de herhangi bir sorun yaşamadan online olarak hizmet almasını sağlayan PTT sayesinde şifresi unutulan kartlar için yeni şifre belirlemeleri Pttbank hizmetleri kapsamında online olarak yapılabiliyor. Pttbank müşterilerinin tüm faturalarını ödeyebilmesi, bakiye yükleme işlemleri de e-devlet kanalları ile gerçekleştirebiliyor. Vergi borcu, trafik cezası gibi diğer resmi ödemelerin de desteklendiği Pttbank hizmetlerinde vatandaşlara kolay ve hızlı işlem imkanı sağlanıyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir