Alınan bilgilere göre 500 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Duolingo, bir müzik uygulaması üzerinde çalışıyor.

Pittsburgh merkezli teknoloji şirketi Duolingo, kariyer sayfasında yayınladığı bir iş ilanına göre “hem teorik olarak ilgili öğrenme bilimi araştırmalarının bilgisini hem de uygulamalı öğretim deneyimini birleştiren müzik eğitimi uzmanı” aradığını duyurdu.

Serbest müzik bestecisi ve müfredat danışmanı arayan bir iş ilanını da yayınlayan şirket bu pozisyon için olan başvuruları artık kabul etmiyor. İş ilanında, uygulamanın öğretmenleri ve popüler şarkıları kullanarak müzik teorisindeki temel kavramları öğreteceği iddia ediliyor.

Duolingo yavaş yavaş dil öğrenmenin ötesine geçerek, ilerleyen yıllarda önemli gelir akışlarını temsil edebilecek birkaç yardımcı yeni projeye de yöneldi. Örnek vermek gerekirse, 2014 yılında bir hackathon projesinden ortaya çıkan Duolingo İngilizce Testi, dil yeterliliğini test eden çevrimiçi bir sertifika niteliğini taşır. Ayrıca şirket, pandemide 3-6 yaş arası çocukların İngilizce okuma-yazmaya odaklanması için Duolingo ABC isimli uygulamasını da piyasaya sürmüştü.

Duolingo dil alanının ötesine geçiyor

Şirket 2022 yılının Ekim ayında, dil öğrenimi ve okuryazarlık alanının ötesine geçen ilk uygulaması olarak Duolingo Math’i duyurdu.

Kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan bu matematik uygulaması, dil öğrenimine benzer olarak; sistematik düşünmek ve cevaplara ulaşmak için fonksiyonları uygulama becerisi gerektiriyor.

Müzik, ayrıntı ve bağlam gerektiren dil ile doğru cevaplar (bu uygulama için sesler) sağlamak için formüllere odaklanmayı gerektiren matematiğin pedagojik olarak ortasında yer alan bir konudur.

Duolingo’daki dil, matematik ve müzik için kullanıcıların temel bilgileri bilmesi gerekiyor.

Ayrıca, genel olarak konseptin bir miktar yönetici tarafından satın alınmış gibi görünmesi zarar vermez: Duolingo’nun baş işletme sorumlusu Bob Meese, sanal keman dersleri sunan bit teknoloji şirketi olan Trala’nın yatırımcıları arasında yer alıyor. Şirket kısa süre önce Seri A’da 8 milyon dolar toplamıştı.

Şu ana kadar, daha geniş bir bakış açısı daha çok yankı uyandırıyor gibi görünüyor. Duolingo’nun son üç aylık değerlendirmesine göre bu yıl ücretli abone abone sayısı, geçen yıl ücretli abone sayısının iki katından fazla arttı. 2022 yılındaki toplam gelirini ise 369,5 milyon dolarla neredeyse ikiye katladı.

Duolingo’nun müzik uygulamasının önümüzdeki birkaç ay içinde nasıl şekilleneceği henüz belli değil. Uygulamanın insanların müzik okumasına, müzik yazmasına, enstrüman öğrenmesine ya da hepsine yardımcı olup olmayacağı henüz açıklanmadı. Uygulama bir ya da 10 test sevdiği bilinen kuruluş için bir deney de olabilir.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir