Geçtiğimiz aylarda Türkçe dil desteğine kavuştuğunu duyurduğumuz ücretsiz dil öğrenme uygulaması Duolingo, 13 Mayıs’tan itibaren İngilizce seviye belirleme testlerini mobil platformlara taşıyacağını açıkladı.

Kitle kaynaklı dil öğrenme uygulaması olarak bilinen Duolingo, 13 Mayıs tarihinden itibaren Android tabanlı akıllı telefonlar için uluslararası geçerliliği olan 20 dolarlık testleri kullanıcılara sunacağını bildirdi.

Şirket bu sayede yıllardır İngilizce test pazarına hakim olan Test of English as a Foreign Language (TOEFL) gibi markaların da saltanatına bir son vereceğe benziyor. Zira bugün 130 ülkede kabul gören TOEFL’ın sadece giriş ücreti 160-250 dolar arasında değişmekte.

Duolingo Tests

Ancak mobil platformlar aracılığıyla yapılacak olan testlerde kopya çekilmesinin önüne nasıl geçileceği de akıllara gelen ilk soru oluyor.

Bunun için bir çözüm bulan Duolingo yetkilileri, teste katılmak isteyen kişilerin etraflarında kimsenin olmadığını ispatlayabilmeleri için bulundukları odanın 360 derece görüntüsünü telefonlarıyla yayınlamak zorunda olduğunu ve şirketin sınava katılanın odasındaki bütün ses ve görüntüleri de sınav boyunca kayıt edebildiğini, her bir saatte 60 sınavı gözetleyen Duolingo çalışanlarının da olası bir kopya durumunu anında raporladıklarını belirtiyorlar.

Önümüzdeki günlerde mobil kullanıcılara sunulması beklenen testlere katılmak için aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla Duolingo‘nun ücretsiz dil öğrenme uygulamalarını Android veya iPhone/iPad cihazınıza indirebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir