Richard Mille tarafından üretilen dünyanın en ince saati, spor arabalardan bile daha pahalı! İşte detaylar:

Çocuklar için en kullanılışlı akıllı saat

Günümüz teknolojisi ile saat denilince akıllı cihazlar herkesin kullanımına açıktır. Bunlar, kondisyonunuzu izleyebilen, araştırma yapabilen, uyku, kalp atış hızı ve hatta kandaki oksijen seviyelerini ölçebilen cihazlardır. Ancak mekanik saat endüstrisi hala çok popüler. Bazıları aynı zamanda gerçek sanat eserleridir. Dünyanın en ince saatlerinden biri olan bu saat bugün satışa çıktı.

Birden fazla Ferrari fiyatına satılan dünyanın en ince akıllı saati!

Dünyanın en ince saati olan RM UP-01, Richard Mille markası tarafından yapılmıştır ve 1,75 mm kalınlığındadır. Bu rekoru elinde bulunduran selefi Bulgari Octo Finissimo Ultra, 1.88 mm kalınlığındaydı. Bu nedenle her ikisi de 25 sentlik madeni paradan çok daha incedir.

Saatin içindeki pinyon mekanizmasının Richard Mille ve diğer usta Adımar Paget Reynaud ve Papi tarafından ortaklaşa tasarlandığı söyleniyor. Bu mekanizmanın kalınlığı tam olarak 1,18 mm’dir. Yani hem saat hem de mekanizma rekorlar kitabına girdi.

Bu ürünler günlük genel kullanım için değildir. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu saatler birer sanat eseri olarak görülüyor. Bu nedenle, fiyatları işlevlerine göre değil, teknik değerlerine göre belirlenir.

Yeni rekor saatin sahibi RM UP-01, Richard Mille tarafından 1 milyon 888 Rp fiyatla yapıldı. Bu fiyata Ferrari ve McLaren’den spor araba almak mümkün. Bunu Türk Lirası’na çevirdiğimizde bugünkü kurla 32 milyon 511 bin 360 TL oluyor. Yani bu saate sahip olmak için bir servet ödemeniz gerekiyor.

Saate milyarlar ödemek isteyen kullanıcılar bu saati alabilir ancak işlevsellik tarafında 10 dolarlık rakiplerinden bir farkı olmadığını da yadsınamaz bir gerçek. Fakat saat ince yapısına rağmen kolay zarar görebilecek bir yapıda değil. Çünkü dünyanın en ince akıllı saati 5.sınıf titanyumdan yapıldığı için kolay kolay zarar görmüyor.

Peki siz dünyanın en ince saatinin tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu saate sahip olmak ister miydiniz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir