LPDDR5X teknolojisi üzerine çalışmalarını sürdüren Samsung, dünyanın en hızlı LPDDR5X belleğini de üretmeyi başardı. İşte şirketin yeni modelinin detayları.

Yonga konusunda dünyanın sayılı şirketlerinden birisi olan Samsung, her geçen gün kendi rekorlarını da egale etmeyi başarıyor. Şirketin yaptığı yeni tanıtımda LPDDR5X için yeni modelin geliştirildiği belirtildi. Bu tanıtım sonrasında ise yapılan testlerle birlikte LPDDR5X bellek alanında Samsung’un çok yüksek hızlara ulaştığı görüldü. Bu da şirkete yeni bir rekor getirdi.

LPDDR5X 10.7Gbps’ye Çıkıyor

Şirket, 2021 yılında 6.4Gbps, 2022 yılında ise 8.5Gbps ile önemli bir ilerleme kaydetmişti. 2024 yılı itibariyle bu hız ise 10.7Gbps’ye çıktı. Veri aktarım hızında elde edilen bu yüksek seviyeler, LPDDR5X alanında Samsung’un rekor kırmasını sağladı.

Dünyanın En Hızlı LPDDR5X Belleği Samsung’dan Geldi
Dünyanın En Hızlı LPDDR5X Belleği Samsung’dan Geldi

Yeni bellek için özel bir çalışma gerçekleştiren Samsung, hızın yanı sıra verimlilik konusunda da oldukça önemli iyileştirmeler yapmış durumda. Samsung’dan 4 gün önce Micron benzer bir güç tasarruflu model tanıtmıştı. Ancak Samsung’un LPDDR5X modeliyle elde ettiği başarı Micron’u gölgede bıraktı. Sektördeki tüm rakiplerine karşı ezici bir üstünlük kuran Samsung, bu başarısının ayak seslerini aslında 2023 sonlarında duyurmuştu. Yapılan testlerde 9.6Gbps’ye kadar çıkan Samsung, yapılan çalışmalarla birlikte önemli bir hıza ulaştı. Bugüne kadar yapılan üretimlerde Samsung dışında 10 Gbps hız sınırı aşan şirket hiç olmamıştı.

Yeni çiple ilgili öne çıkan detaylar ise şöyle;

  • Tekli paket kapasitesi 32GB’a çıkarıldı.
  • LPDDR segmentindeki en kompakt model üretildi.
  • Yüzde 25 daha hızlı performans desteklendi.
  • Yüzde 30 daha yüksek kapasite sağlandı.
  • Önceki nesle göre yüzde 25 oranında enerji tasarrufu sağlandı.

Şirketin yeni modellerle ilgili üretim planlaması 2024 sonlarına doğru kaydırılıyor. Asıl tam kapasiteli üretim ise 2025 itibariyle başlayacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir