Bugün içerisinde dünyanın pek çok markalarını kapsayarak yapılan çalışmalar sonucunda dünyanın en değerli markaları listesi açıklandı. Brand Finance Global 500 üzerinden paylaşılan listeye bakıldığında 2022 yılı özelinde dünyanın en değerli markaları listesinde ilk 10 ismi açıkladı. 

Söz konusu bu 10 isim şu şekilde; “Apple, Amazon, Google, Microsoft, Walmart, Samsung, Facebook, ICBC, Huawei ve Verizon.” Listenin en dikkat çeken noktası ise dünyanın en başarılı şirketlerinden biri olan Apple’ın 255 milyar dolar değer ile listenin liderliğin almasıdır. Burada esas nokta ise geçtiğimiz yıla oranla Walmart’ın Samsung’u geriye itmesi en dikkat çekici detaylar arasında yerini aldı. Listedeki bilgilere göre Samsung’un şu an 107 milyar dolarlık değere sahiptir.

PUBG: BATTLEGROUNDS, Free-To-Play’e geçişinin ardından büyüme gösteriyor

Hazırlanan bu listenin ilk altı sırasında yalnızca ABD’li bir firma bulurken, ilk dört isim ise Apple, Amazon, Google ve Microsoft’un yerini 2022 özelinde 2021’e oranla koruduğu bilgisi elde ediliyor. Dünyanın en değerli markaları listesinde ciddi bir yükseliş durumu söz konusudur. Örnek vermek gerekirse ABD ambargosuna karşılık Huawei’nin 2021’de 15. sırada, 2022’de ise 9. sırada yer aldığı görülüyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir