Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın almasını eleştirdi.

Bildiğiniz gibi Microsoft geçtiğimiz günlerde Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın alacağını duyurdu. 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan satın alma, oyun dünyasında büyük ilgi gördü. Bu hamlenin teknoloji devini Tencent ve Sony’den sonra dünyanın üçüncü büyük oyun şirketi yapacağı tahmin ediliyor.

İhtiyaç sahibi ülkelere borç verme gibi finansal fırsatlar sağlayarak yoksulluğu önlemeyi amaçlayan David Malpass, ABD merkezli teknoloji devinin milyondolarlık Activision hamlesi hakkında bir açıklama yaptı. Malpas, dünyadaki birçok ülke borç ve yoksulluk içindeyken böyle büyük bir anlaşmayı onaylamadığını söyledi.

Önceki Uluslararası Kalkınma Birliği bütçesinden daha fazla

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü’nde bir konuşma yaptı. Reuters’e göre Malpass, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almak için feda ettiği 68,7 milyar doları, gelişmiş ülkelerin yoksul ülkelere ayırdığı bütçeyle karşılaştırdı.

Malpass, Microsoft’un Activision Blizzard’a 68,7 milyar dolar ödediğini, Dünya Bankası’nın önümüzdeki üç yıl boyunca pirinç tarlası bağışlamak isteyen zengin ülkeler için 23,5 milyar dolarlık tahmininden önemli ölçüde daha yüksek ödediğini söyledi.

Microsoft Activision Blizzard’ı 68 milyar dolara satın aldı

David Malpass, aralarında Call of Duty ve Warcraft gibi popüler oyunların da yer aldığı Activision’a ödenen paranın, yoksul ülkelerin asla erişemeyeceği tahvil piyasasına geleceğinin altını çizdi.

“Para gelişmekte olan ülkelere akmalı”

2019’dan bu yana Dünya Bankası Başkanı olan David Malpass, anlaşmanın zenginleri zenginleştirmeyi ve daha fakir ülkelere mali destek sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Malpas, “Mülteci akınını ve diğer sorunları çözmek için gelişmekte olan ülkelere daha fazla para akması gerekiyor.” Dedi.

Dünya Bankası Başkanı’nın sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir