Paylaşılan bir rapor ile beraber DuckDuckGo günlük arama sayısı belli oldu. Popüler arama motorunun 2021’de eriştiği rakam dudak uçuklattı. İşte ayrıntılar!

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo, günlük arama sayısı ile büyük bir başarının dibine imza attı. Kullanıcıların çevrim içi gizliliğine ehemmiyet veren arama motorunun kullanım oranında oldukça ciddi bir artış yaşandı. ilk olarak 2008 senesinde kurulan arama motorunun günlük arama sayısı belli oldu. Son zamanlarda gündemin en mühim konulardan önde gelen gizlilik sorununa bir çözüm olarak geliştirilen hizmet, eriştiği günlük arama sorgu sayısı ile dudak uçuklattı.

Bleeping Computer tarafınca piyasaya sürülen tutanağa nazaran gelişmiş gizlilik koruma haiz bir arama motorunun günlük arama sayısı 100 milyonu aştı. Böylelikle geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 47’lık bir artış yaşandı. Arama motorunun günlük bazda arama sayısına baktığımızda milyonlarca kullanıcının diğer alternatifler yerine yeni çevrim içi gizlilik odaklı DuckDuckGo arama motorunu kullandığını görüyoruz.

Gizliliğe ehemmiyet veren insanların sık sık kullandığı DuckDuckGo’nun toplam arama sorgusu 34,6 milyara ulaştı. Bu miktar, geçtiğimiz sene 23,6 milyar seviyesindeydi. Açıklanan veriler, dünya çapında büyük bir popülerliğe haiz olan arama motorunun vakit içinde büyük bir sıradüzen katettiğini gözler önüne seriyor.

DuckDuckGo nedir? Güvenli mi?

DuckDuckGo, kuruluşu 2008 yılına dayanan bir arama motorudur. Bazı arama motorlarının aksine reklam ve benzeri deneyimler için kullanıcı verilerini toplamıyor ve başka şirketlerle paylaşmıyor. Kullanıcının IP adresi şeklinde mühim bilgilerini de kayıt dibine almıyor. Bu durum, firmanın gelir akışının kesintili bulunmasına yol açsa da kullanıcı verilerinin şahsi olarak kalması gerektiğine olan inancına bağlı kalmasını sağlıyor.

DuckDuckGo ile kullanıcı gizliliği nasıl üst düzeye çıkartılır?

Popüler arama motoru, gizliliğe ehemmiyet veren insanoğlu için geliştirildiğinden aramalarınızın gizli saklı kalmasını isteyen kullanıcılar tarafınca ne olursa olsun kullanılmalıdır. Geçtiğimiz haftalarda duyuru yapan şirket DuckDuckGo masaüstü tarayıcı üstünde çalıştıklarını da duyurmuştu. Yapılan açıklamada, masaüstü tarayıcısının tıpkı mobil tarayıcı şeklinde kullananların çevrim içi gizliliğine ehemmiyet vereceği belirtilmişti.

Kullanıcı gizliliğine fazlaca ehemmiyet veren DuckDuckGo’nun günlük arama sayısı hakkındaki ne düşünüyorsunuz? Peki siz internette gezinmek için hangi arama motorunu tercih ediyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir